Čitaj mi!

U utorak 05.11.2013. u 18 sati na Dječjem odjelu prof. Ilona Posokhova održat će se interaktivno predavanje za roditelje, odgojitelje i učitelje. Tema predavanja je važnost čitanja djeci od najranije dobi.

U Hrvatskoj je u tijeku prva nacionalna kampanja “Čitaj mi!”, posvećena poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. Kampanju Čitaj mi!” pokrenuli su Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. U Europskoj godini čitanja naglas hrvatski pedijatri, knjižničari i drugi stručnjaci, u suradnji s medijima i nakladnicima, zajedničkim snagama pokreću prvu nacionalnu kampanju za poticanje čitanja u obitelji, u želji da se kod roditelja, ali i u cjelokupnom društvu, razvije svijest o njegovoj važnosti.
Stoga smo odlučili na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica ugostiti prof. Ilonu Posokhovu, voditeljicu i stručnu urednicu nakladničke kuće Planet Zoe. Planet Zoe je nakladnička kuća koja objavljuje dječje knjige, literaturu za roditelje, knjige iz popularne psihologije i praktične priručnike za nastavnike. Svoju ponudu će uskoro obogatiti s interaktivnim knjižnim klubom Planet slikovnica o kojemu možete više saznati na našoj radionici.

“Čitaj mi”
interaktivno predavanje
gošća: Ilona Posokhova
u utorak 5. studenoga 2013. u 18.00 sati
Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica

Skip to content