Cicibanu za rođendan i Dječja knjižnica – izložbe

Cicibanu za rođendan i Dječja knjižnica teme su izložbi dječjih radova postavljenih u našem izlogu od 18. do 25. ožujka 2019. Radove su izradili polaznici dječjih vrtića Ciciban iz Velike Gorice i Lojtrica iz Velike Mlake.

Na izložbi povodom 40. rođendana DV Ciciban prikazani su dječji radovi djece odgojnih skupina iz redovnog i posebnih programa, koji su svojevrsna čestitka vrtiću za četrdeseti rođendan i na njima je prikazano što djeca u vrtiću vole raditi, kako se igraju i stječu prijateljstva. Jedan od izložaka je i maketa vrtića, a više personaliziranih figurica djece iz vrtića napravljeno je od kaširanih boca. Koraljka Lasić, Maria Linger i Jelka Nuić, odgojiteljice koje rade s djecom, potrudile su se da izlošci budu reprezentativni.

Radionica izrade likovnih radova mješovite vrtićke skupine DV Lojtrica iz Velike Mlake pod mentorstvom vrsnih odgojiteljica Danice Josić, Mande Krvarić i Zlatice Šandor (autorice knjige “Povratak zaboravljenim igrama”) imale su za cilj razviti osjećaj vlastite sposobnost, pozitivnih stavova i odnosa prema kulturi i ljudima, razviti kooperativne, nove spoznaje i opće znanje, razviti i proširiti rječnik i monološki govor te razviti maštu i inventivnost. Zadaća izložbe je potaknuti roditelje da čitaju djeci, a djeca da steknu naviku čitanja.

Skip to content