Četrti četrtek za trudnice – radionica “Porod u pokretu”

Prvi ovogodišnji Četrti četrtek namijenjen je ženama koje planiraju trudnoću, čekaju porod  ili žele podijeliti svoja iskustva, zdravstvenim djelatnicima koji rade s trudnicama, ali i svima onima koji žele biti stvarna podrška ženama prije, za vrijeme i nakon poroda.

Porod u pokretu je radionica za sve trudnice koje osjećaju da je prirodno kretati se u porodu, ali nisu sigurne koje položaje mogu zauzimati kako bi si olakšale trudove i samo rođenje bebe.

Naučene smo u medijima vidjeti žene koje leže dok rađaju, pa pretpostavljamo da i mi moramo leći kad uđemo u rađaonu. No kretanje pomaže i mami i bebi – objasniti ćemo zašto.

U većini filmova žena rađa na leđima s visoko podignutim nogama, ali ne treba biti tako. Istina je da taj položaj nosi sa sobom cijeli set problema i zato ćemo na radionici pokazati razne položaje za olakšavanje trudova i za samo rođenje bebe.

I pričati ćemo i vježbati jer najbolje je isprobati teoriju na vlastitom tijelu. Zbog toga ponesite joga matove (ili dekicu ili slično) i udobnu odjeću. 

Ivana i Jela dvije su velikogoričke porođajne edukatorice strastvene u želji da podrže, informiraju i osnažuju roditelje u trudnoći, porodu i roditeljstvu.

Radionica će se održati u čevrtak, 23. siječnja 2020. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Četrti četrtek: radionice razmjene vještina

Porod u pokretu

radionica

Voditeljice: Ivana Lovrić i Jela Ravnjak, porođajne edukatorice

Čevrtak, 23. siječnja 2020. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica,

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content