Četrti četrtek u listopadu – Bookotvorine: radionica kolažiranja na starim knjigama

Kako stare knjige mogu postati medij za kreativno stvaranje? Velikogorička likovna umjetnica i kreativka Antonella Šantek definitivno ima odgovor na to! Osim što od sljedećeg tjedna u Središnjem odjelu za odrasle možete vidjeti izložene njezine radove, na listopadskom Četrtom četrtku naučit će nas kako kreativno ukrasiti listove starih knjiga i svojim originalnim radovima razveseliti nama drage knjigoljupce, ali i zidove vlastitih stanova i kuća.

U radovima koje ćemo izrađivati sudionici mogu isprobati različite tehnike i koristi različite likovne medije – knjige, časopise, razne predmete. Materijali koje ćemo koristiti su drvo, karton, papir, a postupak je kombinacija tehnike kolaža, tempera boja, flomastera i graffiti sprejeva. U sve će nas uputiti voditeljica radionice, likovna umjetnica Antonella Šantek.

Prolazeći ulicama Zagreba u zadnje dvije godine možda vam je pogled pao i na Antonelline radove! Kao dio projekta „Lutajuća knjiga“ oslikava stare i odbačene knjige s ulice i vraća ih u obliku malih kocki vedrine svima koji ih uspiju otkriti u raznim zakutcima grada. Ako ih do sada niste uspjeli uhvatiti na zagrebačkim ulicama, radovi Antonelle Šantek do kraja Mjeseca hrvatske knjige bit će izloženi u prostoru Središnjeg odjela za odrasle, Zagrebačka 37, a imat ćete ih priliku razgledati i tijekom radionice na Četrtom četrtku.

Sudjelovanje u radionici je besplatno i materijal za izradu je osiguran, ali slobodno možete donijeti sve što želite uključiti u svoje radove – isječke iz časopisa, lijepe književne ili glazbene citate ili samo poticajne izreke, vaše omiljene flomastere, komadiće tkanine ili ukrasnog papira, fotografije… Radionica će se održati 24. listopada 2019. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.

Četrti četrtek – Radionice razmjene znanja i vještina

Bookotvorine: radionica kolažiranja na starim knjigama

voditeljica radionice: Antonella Šantek, likovna umjetnica

u četvrtak, 24. listopada 2019. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content