Četrti četrtek u knjižnici – Kako samostalno uzgojiti američku divovsku bundevu?

Prošle jeseni niste mogli ne primijetiti divovsku, čak 180 kilograma tešku narančastu bundevu koja je ukrašavala ulaz u Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Ako ste se kao i mi zapitali otkuda je stigla ova oveća biljna ljepotica, odgovor je – iz Kurilovca!

Divovsku bundevu ustupio je doc.dr.sc. Damir Drvodelić sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu koji se njihovim uzgojem bavi već niz godina, a želja mu je osnovati udrugu uzgajivača divovskih bundeva i ovdje u Velikoj Gorici.

Svi koji želite saznati kako to možete učiniti i u svojim vrtovima i početi se baviti nečime što može postati zanimljiv hobi, pozvani ste na radionicu u četvrtak 27. veljače u 18.00 sati u Gradsku knjižnicu Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37. Tada će nam Damir na ovomjesečnom Četrtom četrku u knjižnici otkriti sve tajne uzgoja ove specifične vrste bundeva.

Osim uputa i savjeta o samom načinu uzgoja, na radionici će biti podijeljeno i sjeme američke divovske bundeve – a s obzirom da ciklus proljetnih radova u vrtu tek započinje, dovoljno je rano da i sami razmislite o sadnji ove neobične biljke – i izazovete oduševljene poglede iz susjednih vrtova.

Američka divovska bundeva jedna je od najpoznatijih sorti, karakteristična po tome da od sjetve do ploda treba proći 120 dana, a zanimljivo je i da bundeve spadaju u biljke koje daju najteže plodove na svijetu.

Četrti četrtek u knjižnici: radionice razmjene znanja i vještina

Kako samostalno uzgojiti američku divovsku bundevu?

Radionica i podjela sjemena bundeve

Voditelj: doc.dr.sc. Damir Drvodelić, Šumarski fakultet u Zagrebu

Čevrtak, 27. veljače 2020. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica,

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content