Četrti četrtek – Što (svaka žena) treba znati o bračnoj stečevini?

Kad donosimo odluku o tome da ćemo živjeti s partnerom u pravilu nam zaljubljenost zamagljuje jasan vid pa nam prije zaključenja braka razgovor o imovini nije na kraj pameti jer naša će ljubav preživjeti sva iskušenja i ostat ćemo zauvijek skupa.

Tako su sigurno mislili i oni koji nakon prosječnih 14,7 godina braka čine RH statistiku od 34 razvedena na 100 zaključenih brakova, a koji su svog partnera stvarno upoznali na sudu, u ratu za podjelu žlica i vilica.

Razvod je dovoljno stresan sam po sebi da uz njega ne želimo prolaziti i dugotrajni sudski postupak ratovanja oko imovine – a do kojeg ne mora doći ako pravovremeno, dok smo još u dobrim odnosima s partnerom, poduzmemo prave korake koji će rat učiniti suvišnim.

Znaš li svoja prava u slučaju raskida braka/partnerstva?

Znaš li kako zaštiti svoje ekonomske interese?

PRAVA pripadaju onima koji ih poznaju i koji se za njih (iz)bore!

Na svibanjskom Četrtom četrtku, u četvrtak 23. svibnja 2019. u 18.00 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, održat će se radionica o imovinskim pravima u bračnoj zajednici. Onaj tko stupa u brak, najčešće razmišlja srcem, a ne glavom. Odvjetnica Gordana Muraja, s bogatim pravničkim iskustvom u slučajevima brakorazvodnih parnica, uputit će nas u najvažnije stvari radi kojih prije vjenčanja ipak treba uključiti i razum, kako bi eventualne naknadne partnerske nesuglasice mogle biti riješene na pravi način.

Četrti četrtek – Radionice razmjene znanja i vještina

Što (svaka žena) treba znati o bračnoj stečevini?

voditeljica radionice: Gordana Muraja, odvjetnica iz Velike Gorice

u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content