Četrti četrtek – radionice razmjene vještine: Našla krpa zakrpu… radionica krpanja i razgovaraonica o šivanju

Iako neki tvrde da „staro popravljaju samo čudaci“, zašto bismo bacili još sasvim upotrebljiv, lijep i drag odjevni predmet samo zbog malog oštećenja, rupice ili manje poderotine koju je tako lako i jednostavno – zakrpati? Čak i onima koji poznaju osnove šivanja ponekad je teško pronaći pravi način za zakrpati nešto, kako bi popravak bio što manje uočljiv, a odjeća pristojno izgledala. Zato nakon brojnih upita zainteresiranih konačno organiziramo i radionicu krpanja na travanjskom Četrtom četrtku, na još jednoj radionici razmjene vještina, u četvrtak 27. travnja 2017. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle.

Svoje znanje o krpanju i osnovama šivanja prenijet će nam voditeljica radionice Gordana Muraja, svestrana Velikogoričanka čije ruke znaju napraviti čuda s  iglom i koncem, ali i kukicom, pletaćim iglama i svim ostalim vrstama ručnog rada… Pomoći će nam da naučimo kako spasiti našu omiljenu, a neznatno oštećenu odjeću i ponovno je ponosno nosimo bez poderotina i rupica. Usput ćemo razgovarati o svojim iskustvima u šivanju i krpanju, a ako stignemo, možda naučimo sašiti i predmet iznenađenja…

Molimo sve koji dođu na radionicu da ponesu svoje oštećene stvari – čarape, majice, haljine, traperice… a bit će i nešto oglednih predmeta za krpanje. Igle, konci i ostale šivaće potrepštine bit će svima na raspolaganju, ali slobodno možete ponijeti i vlastiti pribor za šivanje.

Četrti četrtek omogućuju nam volonteri u okviru Tranzicijske grupe Velika Gorica koji jednom mjesečno vode radionice razmjene vještina. Sudjelovanje u radionicama je besplatno, a znanja koja možete steći neprocjenjiva.

Ako i sami posjedujete neka znanja i vještine, nešto što možete podijeliti s drugima u neformalnom radioničkom druženju, slobodno se javite na e-mail posudba@knjiznica-vg.hr. O temama se možete informirati u knjižnici ili na njenim mrežnim stranicama te putem facebooka (Tranzicijska grupa VG ili Gradska knjižnica Velika Gorica – Središnji odjel za odrasle).

Četrti četrtek – Radionice razmjene vještina
Našla krpa zakrpu… radionica krpanja i razgovaraonica o šivanju
voditeljica radionice: Gordana Muraja, tranzicijska aktivistica
u četvrtak, 27. travnja 2017. u 18.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content