Radno vrijeme knjižnice: Kliknite ovdje

Četrti četrtek: radionica o plastici

Na prvi pogled, život bez plastike izgleda kao nemoguća misija. Međutim, uz nekoliko praktičnih savjeta koje svatko od nas može provesti, vidjet ćemo da je život bez plastike – i „bez otpada“ – i te kako moguć i zapravo je jednostavniji i ljepši! To će nam kroz niz primjera pokazati i dokazati na listopadskom Četrtom četrtku u knjižnici voditeljica ovomjesečne radionice Meri Barišić, viša stručna suradnica za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

Uz praktični dio pogledat ćemo i dokumentarni film Stavi u vrećicu!/ Bag it! (hrvatski titlovi, trajanje 80 min), koji je bio prikazan na četvrtom E?! – Okolišnom filmskom festivalu. Stavi u vrećicu!/Bag it! izvrstan je dokumentarac iz kojeg možete saznati kome sve štete plastične vrećice i koliko se (pre)dugo razgrađuju. Kao i sva uporabna plastika, vrećice se gomilaju ne samo na smetlištima, nego i na cestama, u parkovima, u morima i oceanima, a njihova masovna proizvodnja i kratak rok korištenja uzrokuju sve veće hrpe tog teško razgradivog otpada diljem svijeta.

Zato sve važnija postaje edukacija javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša. Svatko može doprinijeti, a knjižnice kao i uvijek trebaju biti svjetionici i rasadnici novih ideja za održivo i zdravo društvo – društvo koje će voditi brigu o našem jedinom staništu – planeti Zemlji.

*Prikazivanje filmova sa četvrtog E?! – Okolišnog film festivala omogućuje Zelena akcija.

Četrti četrtek – Radionice razmjene znanja i vještina

Konačni obračun s plastikom u kućanstvu

voditeljica radionice: Meri Barišić, viša stručna suradnica za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice

u četvrtak, 26. rujna 2019. u 18.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content