Četrti četrtek: Racionalnim razmišljanjem do zdravlja – radionica o prevenciji bolesti

Stara (i provjerena!) izreka kaže kako je „bolje spriječiti nego liječiti“, a nova radionica u okviru Četrtog četrtka mogla bi se zvati upravo tako! Voditelj mr.sc. Vladimir Mihoković u četvrtak 28. veljače 2019. u 18.00 sati naučit će nas kako se sami možemo brinuti o zdravlju i na taj način prevenirati mnoge suvremene bolesti. Svoje dugogodišnje iskustvo u području izgradnje zdravlja i prevencije bolesti odlučio je podijeliti sa svima koji žele izgraditi pozitivan odnos prema svojem tijelu i preuzeti odgovornost za svoje zdravlje te steći znanje o tome na koje sve načine možemo doprinijeti njegovu očuvanju.

Suodgovorni smo za svoje zdravlje – najveće bogatstvo koje svaki čovjek posjeduje. Racionalnim razmišljanjem možemo značajno kontrolirati nezarazne kronične bolesti /NKB, NCD/ (bolesti srca i krvnih žila /CVD/, moždani udar, dijabetes tip 2, bolesti bubrega, rak: pluća, dojke, probavnih organa i druge) od kojih često obolijevamo. Glavni su im uzroci hrana, alkohol, duhan, fizička neaktivnost i svi su u našim rukama.

Nakon predavanja u radionici ćemo nastojati odgovoriti na pitanje zašto se nesvjesno branimo od vlastite odgovornosti i kako to promijeniti.

Izračunavati ćemo indeks tjelesne mase (ITM, BMI) za dobrovoljce. Naučit ćemo kako ga izračunati za odrasle i djecu. ITM je nezaobilazni dijagnostički podatak za naše zdravlje.

Radionica će se održati u četvrtak 28. veljače 2019. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, a sudjelovanje je besplatno za sve sudionike.

Četrti četrtek – Radionice razmjene vještina
Racionalnim razmišljanjem do zdravlja
voditelj radionice: mr.sc. Vladimir Mihoković, stručni savjetnik za izgradnju zdravlja i zaštitu od bolesti
u četvrtak, 28. veljače 2019. u 18.00 sati
Gradska knjižnica Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37

Skip to content