Biciklima u Sisak – obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 11.11.

U utorak 11. studenoga 2014. u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica skupina knjižničara na biciklima odvozit će rutu od Zagreba do Siska gdje se održava središnja svečanost. Knjižničari-biciklisti kreću u ranim jutarnjim satima ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a u Velikoj Gorici, prvom odmorištu na putu do Siska, ugostit će ih velikogorički knjižničari u Područnoj knjižnici Galženica.

Ova inicijativa je domaći odjek europskog pokreta zagovaranja za knjižnice Cycling for Libraries u kojem knjižničari iz zemalja diljem Europe jednom godišnje bicikliraju našim kontinentom s ciljem zagovaranja knjižničarske struke i podizanja svijesti o vrijednim uslugama i informacijskim resursima koje knjižnice pružaju lokalnoj i široj zajednici. Osim zagovaranja za knjižnice i davanja podrške ulozi knjižnica u zajednici, pokret Cycling for Libraries nastoji jačati i razvijati međunarodnu suradnju među knjižničarima, daljnju suradnju knjižnica i njihovih korisnika u osmišljavanju novih usluga i tako osigurati slobodan protok informacija i dijeljenje znanja.
Inicijativu Biciklima u Sisak pokrenula je tajnica Zagrebačkog knjižničarskog društva Marija Šimunović koja je uz Vesnu Starčević iz Knjižnica grada Zagreba sudjelovala na knjižničarskoj konvenciji Cycling for Libraries 2013. na ruti od Amsterdama do Bruxellesa. Okupljeni tim od petnaestak knjižničara iz Zagreba i okolice s veseljem očekujemo u Velikoj Gorici u utorak u 7.00 na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici ispred Područne knjižnice Galženica!

Skip to content