Besplatan upis za žene uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica

U ponedjeljak 9. ožujka 2020. povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica i uz Međunarodni dan žena svim našim sugrađankama poklanjamo BESPLATAN UPIS ZA ŽENE. Nove korisnice knjižnice mogu se uz predočenje osobne iskaznice upisati u Središnjem odjelu za odrasle te u Područnoj knjižnici Galženica tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 19.30 sati.

Ne znamo koliko vam je poznato, ali jedna od pozitivnih statistika koje se odnose na žene je i ona da su žene, u odnosu na mušku populaciju, u većem broju članice knjižnica te da općenito više čitaju. Osim što među članovima knjižnica ima više žena, profesionalnu pomoć i uslugu također će češće pružiti žene koje čine većinu zaposlenih u knjižnicama. To potvrđuju i podaci Državnog zavoda za statistiku koji nam govore da čak 59,1% članova knjižnica čine žene kao i da je udio žena u ukupnom broju zaposlenih u knjižnicama čak 82,9%.

Pozivamo sve naše sugrađanke – djevojčice, djevojke i žene – koje do sada nisu bile upisane u knjižnicu da uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica postanu naše nove članice i da svoje članstvo koriste i uživaju u knjigama, časopisima, novinama i radionicama. Neka čitanje postane vaša snaga jer svaka pročitana knjiga vodi vas korak naprijed ka znanju i samopouzdanju, ali i ne manje važnom maštanju i opuštanju!

! VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE KORISNIKE ! Od 13.00 do 14.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, održat će se stručno predavanje za knjižničare velikogoričkog područja s temom posudbe elektroničke knjige. Stručnom predavanju prisustvuju svi djelatnici knjižnice povodom obilježavanja Dana Gradske knjižnice Velika Gorica te će stoga u navedeno vrijeme sva tri odjela knjižnice biti zatvorena.

Skip to content