Bajka u stripu – stripom do bajke / izložba učeničkih radova

Izložba Bajka u stripu – stripom do bajke nastala je potpuno spontano.

Izložba obuhvaća 26 stripova nastalih prema svima poznatim bajkama za djecu. Crvenkapica, Vuk i sedam kozlića, Tri praščića, Ivica i Marica, Ružno pače, Ljepotica i zvijer nadahnuli su učenike i potakli na stvaranje.

Čitajući bajku, koju su samostalno odabrali, učenici su uočavali i izdvajali kompoziciju bajke, likove i mjesta na kojima se odvija radnja, a potom su koristeći stripska izražajna sredstva pročitanu bajku oblikovali u strip. Osim uočavanja glavnih obilježja stripa učenici su se stvaralački izražavali prema vlastitom interesu potaknuti različitim iskustvima i doživljajima književnoga teksta, u ovom slučaju bajke.

Radovi su nastali s ciljem usvajanja stripskih izražajnih sredstava, a sa željom da učenici ponovno pročitaju omiljene bajke. Izradom stripa usvojena su njegova obilježja i ponovno oživljene bajke i njihovi likovi.

Književna djela postala su poticaj za stvaranje stripova koje su izradili učenici 5. a, b i c razreda OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice pod mentorstvom profesorice Lidije Klarić.

Radovi se mogu razgledati u izlogu Knjižnice Galženice od 1. do 12. lipnja 2022.

Skip to content