Ajme meni – predstavljanje knjige Sanje Mošić

U izdanju Naklade Bošković iz Splita sredinom prošle godine objavljena je knjiga poezije Sanje Mošić, Bračanke na dugogodišnjem radu u Berlinu. Pjesme su okupljene u zbirci „Ajme meni“ i većinom su pisane na specifičnom bračkom dijalektu, a u njima se autorica prisjeća odrastanja na otoku i dragih ljudi, ali i bavi kompleksnijim temama. Knjiga je interesantna i po tome što osim pjesama na kraju ima i zanimljiv prilog – mali rječnik bračkog dijalekta. Tako možete saznati što su to bava, kukalo ili šotobraco ili kako se na Braču kaže kiša. Poezija Sanje Mošić prenijet će vas u osebujan otočki svijet. Iako nas je veljača iznenadila svojim neobično toplim i sunčanim početkom i na kontinentu, dopustite da vas stihovi juga dodatno zagriju.

Susret s autoricom održat će se u ponedjeljak 17. veljače 2020. u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, a moderirat će ga Katja Matković Mikulčić. O knjizi će govoriti i povjesničar Jure Trutanić. Za glazbenu pratnju pobrinuli su se autoričini brački prijatelji i naši sugrađani, za ovu priliku okupljeni kao Obiteljska klapa Capković – Lidija, Ivana, Boris i Davor.

Sanja Mošić rođena je 28. siječnja 1967. godine. Djetinjstvo i mladost provela je u Selcima na otoku Braču. Školovala se u Selcima, Pučišćima i Splitu. Živi i radi u Berlinu, a poeziju piše od 2010. godine.

Sanja Mošić: Ajme meni

Predstavljanje knjige

Gosti:

Sanja Mošić, autorica

Jure Trutanić, povjesničar

Susret moderira: Katja Matković Mikulčić

Tekstove čitaju: autorica Sanja Mošić, Lidija Capković Martinek i Boris Capković

Glazbeni program: Obiteljska klapa Capković

U ponedjeljak, 17. veljače 2020. u 19.00 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica

Skip to content