294. Matičin četvrtak: gostovanje pjesnikinje i autorice Štefice Šantić

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 294. Matičin četvrtak

  1. veljače 2024.god. u 19,30 sati
    u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica i na www.matica-gorica.hr

biti će predstavljena:

Štefica Šantić

pjesnikinja, autorica slikovnica za djecu i odrasle

Voditeljica  predstavljanja: Nevenka Lang

Glazbena podrška: KUD Slavuj, Bukevje

Štefica Šantić,  rođ.Bartolić , djetinjstvo, mladost i školovanje provela  je u Petrinji, a diplomirala   razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu  u Zagrebu.

Od 1985. radila  je u Sisku,  u osnovnoj školi, kao nastavnik razredne nastave. Obzirom na neposredan rad u razredu s učenicima  (više od 30 g.), te blisku suradnju s roditeljima i širom zajednicom,  stekla je  veliko iskustvo i uvid u  mnoge teme o kojima piše. Posebno emocionalno piše o djeci i mladim generacijama budućih roditelja.

Piše priče i poeziju još od gimnazijskih dana,  ali tek 2022. godine objavljuje prvu  slikovnicu za djecu i odrasle,  u vlastitoj nakladi, pod naslovom „Kad zaplešu anđeli „.

Namijenjena je  uglavnom iseljenicima i mladim obiteljima koje žive izvan domovine. Stoga ju je autorica poklanjala veleposlanstvima, knjižnicama, zavičajnim zbirkama, mnogim udrugama, pjesnicima i piscima.

U prosincu 2023.  održala je promociju svoje druge slikovnice u Petrinji, pod naslovom „Čarolija Božića“, u nakladi Ogranka Matice hrvatske Petrinja.

Sudjeluje na večerima poezije, te glazbeno-scenskim recitalima kao članica udruge umjetnika  SPARK Velika Gorica. Također je članica Poetskog čitateljskog kluba, Gradske knjižnice Velike Gorice. Ovih dana priprema za tisak zbirku izabranih pjesama koje su nastajale od gimnazijskih dana pa do danas.

U slobodno vrijeme čita, piše poeziju, priče, bajke. Želi više vremena provesti sa svojim unucima, te napisati i objaviti još neka književna djela.

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!

Foto: K. Kuzmec

Skip to content