291. Matičin četvrtak: gostovanje Pjevačkog zbora Sindikata umirovljenika Hrvatske “Turopoljska zvona”

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 291. Matičin četvrtak

26. listopada 2023.god. u 19,30 sati
u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica i na www.matica-gorica.hr

Predstaviti će se:

pjevački zbor Sindikata umirovljenika Hrvatske „TUROPOLJSKA ZVONA“

- pod vodstvom maestre Snježane Špehar -

Pjevački zbor je osnovan u ožujku 1996. godine na inicijativu tadašnjeg predsjednika Podružnice Velika Gorica uz podršku ostalih članova Predsjedništva.  Od samog osnutka Zbor djeluje u  okviru Podružnice.

Tada je Zbor imao samo nekoliko ženskih članova, no taj se broj ubrzo povećao. U proteklih 27 godina kroz Zbor je prošlo 95 članova, pretežno ženskih članica.

Redovne probe se održavaju  svakog ponedjeljka, u Domu kulture Galženica.

Najviše nastupa Zbor ima na području Velike Gorice te u Zagrebu i okolici, ali i diljem Hrvatske. Posebno se raduju koncertima u domovima za starije osobe, kada uspiju raspjevati starije i bolesne, a ponekad im od sreće izmamiti i koju suzu u oku.

Svakako treba spomenuti njihovo sudjelovanje i pjevanje na svetim misama, kako u Velikoj Gorici, tako i diljem naše zemlje. Pjevali  su u Banja Luci u povodu Dana hrvatske kulture, te u Koljnofu – Gradišće za gradišćanske Hrvate.

Godine 2000 pjevali su sa ostalim velikogoričkim KUD-ovima i zborovima u dvorani „Vatroslav Lisinski“, a to je godina kada su odabrali ime Zbora „TUROPOLJSKA ZVONA“ pod kojim su  prepoznatljivi u Velikoj Gorici i šire.

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!

Skip to content