276. MATIČIN ČETVRTAK: Predavanje: POVIJEST ČITANJA U TUROPOLJU

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 276. Matičin četvrtak 10. studenog 2022. godine u 19:30 sati u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica i na www.matica-gorica.hr

Predavanje na temu:

POVIJEST ČITANJA U TUROPOLJU

održati  će

Katja Matković Mikulčić

upraviteljica Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad

Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Velikoj Gorici

Katja Matković Mikulčić dugogodišnja ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, a danas upraviteljica Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Velikoj Gorici,  dugi niz godina bavila se promicanjem čitanja i ulogom knjige i knjižnice u suvremenom društvu.

Urednica je monografije ” Gradska knjižnica Velika Gorica u lokalnoj zajednici” (Velika Gorica, 2016.) kojom  je pokušala lokalnoj zajednici ukazati na ulogu i značaj knjižnice kako nekad tako i danas.

Uoči Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 11. studenog u spomen na dan kada je 1960. godine Hrvatski sabor donio prvi hrvatski zakon o knjižnicama, čime su se stekli preduvjeti za sustavan razvoj hrvatskih knjižnica i nacionalne knjižničarske mreže, u predavanju koje se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, naša gošća će   se osvrnuti na povijest čitanja u Turopolju te povući paralelu sa današnjim stanjem kako na lokalnoj razini tako i šire.

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!

Snimka predavanja:

Galerija slika:

Skip to content