270. MATIČIN ČETVRTAK: Predstavljanje knjige poezije „MLINARICA“, autorice Zdenke Mlinar

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva Vas na 270. Matičin četvrtak

9. lipnja 2022.god. u 19,30 sati
u Područnoj knjižnici Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica i na www.matica-gorica.hr

Predstavljanje knjige poezije:

MLINARICA

autorice

Zdenke Mlinar

Zdenka Mlinar piše poeziju, prozu, minijature (aforizme, haiku…). Objavila je sedam samostalnih zbirki pjesama i članica je više književnih društava i udruga. Piše hrvatskim standardom, a izazov joj je i pisanje na hrvatskim dijalektima.

Radovi su joj objavljeni u mnogim domaćim i međunarodnim zbornicima, časopisima i antologijama, dok su joj haiku radovi zastupljeni u dvojezičnoj Antologiji hrvatske haiku poezije „Nepokošeno nebo 2, 2008–2018“. Registrirana je članica The Haiku Foundation, svjetskog registra haiku autora na engleskom jeziku, a 2019., 2020. i 2021. izabrana je u europskih top 100 najkreativnijih haiku autora. Pjesme su joj prevedene na engleski, talijanski, rumunjski, španjolski, japanski i romski jezik, a desetak ih je i uglazbljeno.

Za svoj rad dobila je niz pohvala, zahvalnica, priznanja, certifikata, diploma, medalja, pehara…

„MLINARICA“ je Zdenkina sedma poetska zbirka, objavljena u nakladi velikogoričke Udruge umjetnika „Spark“, a posebnost joj je ta da su sve pjesme pisane u akrostihu, jako zahtjevnoj i neuobičajenoj formi. Recenziju je napisala nagrađivana velikogorička književnica Darije Žilić, dok su vrsne  tematske ilustracije djelo slikarice  Azre Arapović.

Predstavljanje će pratiti muzička pratnja u izvedbi Siniše Beloševića.

Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu!

Snimka predavanja:

Skip to content