Preporučujemo vam…

 

Price-za-laku-noc-za-mlade-buntovnice-279 E. FAVILLI: PRIČE ZA LAKU NOĆ ZA MLADE BUNTOVNICEPriče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje.
 Velika knjiga priča o životinjama VELIKA KNJIGA PRIČA O ŽIVOTINJAMAOsam priča o veselim životinjama iz šume, džungle ili vašeg dvorišta priče su za sretno odrastanje. Svojom jednostavnošću, toplinom i prekrasnim ilustracijama osvojit će svako dijete pa su idealne za zajedničko čitanje i jačanje bliskosti. Dijete će se lako poistovjetiti sa živopisnim likovima, osjetiti sigurnost, pronaći poticaj za igru, ali i ponešto naučiti o problemima i situacijama u kojima se može naći – pred polazak u školi, kada poželi biti ‘previše’ samostalno ili odluči da više ne treba slušati roditelje…
  061774 ŽELIM BITI PISACKnjiga Želim biti pisac jedinstvena je knjiga za poticanje kreativnog potencijala i razvoj vještine pisanja. Nakon uvodnog postavljanja mjesta, vremena radnje i glavnih likova autor vodi čitatelja kroz različite situacije i prepušta mu da dovrši priču.
061667 Ž. H. VUKELJA: ZELENE SLIKOPRIČESlikovnica Zelene slikopriče izbor je od 15 slikopriča koje pomažu djeci u bržem i lakšem svladavanju čitanja i komunikacijskih vještina. Priče su ispripovijedane kombinacijom crteža i napisanih riječi, a svaka sadržava ekoslikoradionicu – prijedlog za izradu ekološki prihvatljivih uporabnih i ukrasnih predmeta s kratkim uputama i crtežima. Ekoslikoradionice potiču djecu na razvijanje mašte, kreativnosti i strpljivosti te grafomotoričkih i kreativnih vještina. Osim toga, pozivaju i roditelje na suradnju, pa je slikovnica Zelene slikopriče i interaktivna, a ne samo zabavna i poučna.
 djecja_sreca_malog_rakuna A. SHUTTLEWOOD: SREĆA MALOG RAKUNADok se sve životinje natječu koja je najbolja,jedino je Rakun sretan zbog svih njih.
7146 ISUSPrekrasne i poučne priče iz Svetoga pisma koje prate Isusov život od rođenja i djetinjstva, preko javnoga djelovanja sve do uskrsnuća, uz to obogaćene vrlo posebnim i ljupkim ilustracijama, bit će najbolji pratitelj vašega djeteta u svijet snova!
7147
MARIJA 
“Lijepe priče za laku noć – Marija” donosi najljepše priče iz Biblije i kršćanske tradicije o Mariji, Isusovoj majci. Kroz ove prekrasne priče vaše će dijete upoznati Majku Božju i njezin životni put, a prekrasne ilustracije potaknut će njegovu maštu te ga uvesti u bogatstvo tisućgodišnje kršćanske tradicije!
 ofucanko R. DUNN: SAMO JE JEDAN OFUCANKOBogato i privlačno ilustrirane slikovnice iz zbirke Vrijeme je za priču pružit će djeci zadovoljstvo čitanja i pripovijedanja priča. Na kraju svake slikovnice nalaze se upute o korištenju slikovnice namijenjene roditeljima i odgajateljima.

Jedana od priča iz spomenute zbirke je i Samo je jedan Ofucanko. Djevojčica Ela obožava Ofucanka. On ima samo jedno oko, zašiven je starim, istrošenim koncem i miriše nekako sumnjivo, ali je on Elin medvjedić i točka. Kad Elina majka odluči da je vrijeme za novog medvjedića, Ela mora pokušati pronaći nešto ljubavi i za njega, iako on miriše po jagodama i cvijeću.

 djecja_za_minutu_mama (1) A.H.BENJAMINDino uvijek sve odgađa i uvijek kasni. Njegova će obitelj izludjeti! Što će ga natjerati da se promijeni?
 kako_snimiti_film-375x600 R. ANDRIĆ: KAKO SNIMITI FILMKnjiga je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole. Iz nje mogu saznati i naučiti mnoštvo zanimljivih informacija iz povijesti filma, a vrlo jednostavno će usvojiti i osnovne tehničke vještine potrebne za snimanje vlastita filma. Među ostalim, saznat će kako je izgledao prvi igrani film, kako se sada snimaju filmovi, što je to kadar,
 061668
M. MILČEC: SVAKA MRVICA JE VAŽNAPriče su u ovoj knjizi tematski razvrstane tako da slijede izmjenu godišnjih doba i redanje blagdana, praznika i važnih dana u godini. To će roditeljima, odgojiteljima i učiteljima pomoći da se lakše snađu kada djeci budu željeli ponuditi neku od 120 priča, ali ta struktura i nije toliko važna – knjiga se može čitati od sredine ili skraja, svejedno, jer svaka je priča zaokružena, samostalna cjelina. U svakoj su priči novi junaci, s novim imenima i novim problemima i doživljajima
želim biti ilustrator ŽELIM BITI ILUSTRATORŽelim biti ilustrator knjiga je za poticanje neograničene dječje mašte s pomoću procesa proizvodnje „slika koje pripovijedaju“ – ilustracija. Mladi će čitatelji osloboditi svoj kreativni potencijal sudjelujući u stvaranju knjige u ulozi autorova „ilustratorskog šegrta“. Autor naglašava kako je knjiga namijenjena svima – i onima koji misle da ne znaju crtati te ih na vrlo duhovit i zabavan način korak po korak vodi kroz stvaralački proces.
 10984 D. VUJNOVAC: DJECA SAHAREPutopisna slikovnica Damira Vujnovca Djeca Sahare” sastoji se od devet priča pisanih iz perspektive djece naroda Saharawi. U njoj se opisuje život mališana u izbjegličkom kampu u dalekoj sjevernoj Africi. Kako izgleda svakodnevica usred pustinje? Kako je to živjeti četrdeset godina u izbjegličkom logoru? Jesu li knjige nasušna potreba ili luksuz? Je li kiša spas ili kataklizma?
 totalni zakon L. PICHON: TOTALNI ZAKONIznimno uspješan peti nastavak serijala o Tomu Gatesu donosi nove pustolovine popularnog junaka u školi i kod kuće. Svjetski hit-serijal o Gatesu preveden je na 36 jezika i prodan u više od milijun primjeraka samo u Velikoj Britaniji. Svojim humorom i zabavnim crtežima Tom Gates osvojio je sve ljubitelje Gregovog dnevnika, ali i djecu, pogotovo dječake, kojoj čitanje nije među omiljenim aktivnostima.