Preporučujemo vam…

 

svaka-cura-555x710 E. Watkins: Svaka cura ima svoju priču 2U knjizi pratimo uzbudljive životne situacije u kojima se nalazi šest prijateljica.  Opisani ih događaji međusobno zbližavaju istovremeno produbljujući njihov odnos s Bogom. Annie, Willow, Rachel, Holy, Abmer i Chloe se zajedno smiju i plaču, one jedna s drugom i s nama dijele svoja nadanja, strahove i tajne. Priča također uključuje jedno čudo i jednu rođendansku zabavu.
 7260 Izradi svoje robote  IZRADI SVOJE ROBOTEKreativno upotrijebi svoju maštu i izradi robote, letjelice i svemirska odijela uz pomoć ovoga fantastičnog priručnika! Koristeći se recikliranim svakodnevnim materijalima, dobit ćeš fenomenalne rezultate, a svoje futurističke kreacije možeš predstaviti prijateljima ili na školskoj izložbi.
Budućnost je u tvojim rukama!

 

  Motorne-tratinčice-korice-e1505125898663 S. ŠESTO: MOTORNE TRATINČICETekst slikovnice „Motorne tratinčice“ govori o ekološkim temama i približava djeci svijet biljaka kao svijet bića koje misle, govore, osjećaju. Zaplet priče događa se na livadi punoj tratinčica na kojoj se, spletom nesretnih okolnosti, „parkira“ mladić s motociklom, na sreću, bez većih posljedica. Limena grdosija poremeti ritam prirode i ritam livadnih stanovnika i počinje se razvijati priča u kojoj nema crno-bijelog, u kojoj je riječ o potrebi suživota i biljaka i životinja i ljudi.
 Najgora-djeca-na-svijetu_NASLOVNICA_web-227x300 D.WALLIAMS: NAJGORA DJECA NA SVIJETUDeset priča o djeci koja imaju navike u svakodnevnom životu koje autor dovodi do apsurda i koje djecu usmjeravaju prema dobrom ponašanju.
 131488 TERRY PRATCHETT: ŠEŠIR PUN NEBANakon što je u prethodnoj knjizi „Tiffany protiv vilinske kraljice” u dobi od samo devet godina djevojčica Tiffany uspjela poraziti čak i vilinsku kraljicu, u novom romanu u izdanju Lumena, „Šešir pun neba”, Tiffany Cuka ima 11 godina i puno više iskustva. Tiffany sada mora naučiti kako biti prava vještica, a u tome joj treba pomoći iskusna vještica, gospođica Jakoja. Ali, naukovanje male Tiffany ne prolazi bez teškoća.
iva-se-skriva F. WOODSCOCK: IVA SE SKRIVAIva i njezini prijatelji obožavaju se igrati skrivača. Problem je, međutim, što Iva uvijek pobjeđuje. Ne može si pomoći – jednostavno je predobra u tome! No onome koga je teško pronaći ponekad nije lako. Stoga je Iva morala smisliti plan…
 djedov-otok
B. DAVIES: DJEDOV OTOK
Vid voli djeda. Djed voli Vida. To se nikada neće promijeniti.
Ova prekrasna knjiga pokazuje kako oni koji su nam dragi ostaju uz nas – čak i kada se čini da su daleko.
Nakon velikog uspjeha knjige za djecu „Olujni kit“, nova knjiga Benji Daviesa bavi se emocionalnom temom gubitka djeda. Ukratko, ova prekrasno ilustrirana knjiga prikazuje tešku temu velikom senzibilnošću i dubinom.


 smanjenje3 J. WIESLANDER: VINA VINA I PRIJATELJIPrva slikovnica o Vina Vini, neobičnom stanovniku šume, zaigranom i znatiželjnom. Vina Vina opaža i doživljava svijet upravo onako kako ga opažaju mališani i to njegov lik čini toliko drugačijim i bliskim najmlađoj publici koja ga jedina, u konačnici, može potpuno razumjeti i suživjeti se s njegovim doživljajima.
 Sljemenko-korice-e1505126107364 S. ŠESTO: SLJEMENKOPripovijetka “Sljemenko” na iskren i topao način priča priču o velikoj nezgodi iz koje se rađa nešto dobro. Trenutak tog rađanja osmišlja, priča i dovodi do zbilje centralni lik Sljemenko. Silvija Šesto osmislila je jedan novi, topli i simpatičan lik, izvukla ga iz bajkovitog svijeta i vrsno prilijepila na klasičnu priču sasvim podražavajući klasičan oblik bakine priče unucima pred spavanje.
 11148031_T J. DONALDSON: ŠEĆERKO I JEDNOROGAAko volite Grubzona, Grubzonovo dijete i Najotmjenijeg diva u gradu, onda ćete beskrajno uživati i u dogodovštinama Šećerka, drvenog konjića za ljuljanje, koji je prepun želja i snova. Šećerko je drveni konjić za ljuljanje koji u dječjoj sobici mašta o vanjskome svijetu. Prepun je želja i snova koje mu jednoga dana uz malo čarolije odluči ispuniti snježno bijela Jednoróga.
 Marama-s-bubamarama-korica-e1505126488523 S. SMOLEC: MARAMA S BUBAMARAMA  Roman Sonje Smolec  naslova ‘Marama s bubamarama’ prati jednu običnu-neobičnu obitelj iz Zagreba koja biva prisiljena preseliti iz jednog dijela Zagreba (stare Trešnjevke, s kućom i vrtom) u stan u Novi Zagreb. Naravno, to preseljenje je bez obzira na to što je „samo“ preseljenje iz jednog dijela Zagreba u onaj drugi, ipak za troje djece (gimnazijalac Borna od 15 godina, dječak Damir od 7 godina i mala djevojčica Katarina od 6 godina), velika promjena puna novih izazova s kojima se mora nositi kako obitelj, tako i sama djeca.
 igokazi
 M. JURELA: IGROKAZI – ZAŠTO IH VOLIMO
 Kako iz­gle­da bu­đe­nje je­že­va u pro­lje­će, kako ja­bu­ka pada u jesen, kakvo se to čudo do­ga­đa u šumi, koga mame više vole – dje­voj­či­ce ili dje­ča­ke, što jedna mačka treba uči­ni­ti da bi po­sta­la dama, zašto se vole ki­šo­bran i oblak, kako se sva­đa­ju vje­ve­ri­ca i zec, je li mo­gu­će da li­si­ca ne jede više meso ili je to samo nje­zi­na lu­kav­šti­na da na­ma­mi pi­je­tla, kako sa­sta­vi­ti ali i ra­sta­vi­ti ku­ći­cu iz­gra­đe­nu od geo­me­trij­skih li­ko­va… i niz dru­gih djeci neo­bič­no za­bav­nih tema pri­ku­pi­la je i od njih sa­sta­vi­la jed­no­stav­ne ig­ro­ka­ze Mira Ju­re­la, „vr­tić­ka teta“.
boklig-knjiga-kom__0372440_PE552187_S4 U. STARK: KRALJ SOBUpoznaj sovu, učiteljicu sve djece šume. Zbilja joj je potreban odmor. Ali što se dogodi kad je netko zamijeni? Što li će djeca novo naučiti? Otkrit ćeš samo ako pročitaš knjigu.
150528
S. PENNYPACKER: PAX
Rijetko koje književno djelo kritičari odmah nakon izlaska proglase klasikom. Dogodilo se to s romanom Pax nagrađivane autorice bestselera Sare Pennypacker koji su kritičari oduševljeno dočekali i odmah ga proglasili klasikom dječje književnosti.
Pax je dirljiva priča o snažnoj povezanosti dječaka i lisca, plemenita i humana u svojoj poruci i, k tome, sjajno ispričana. Univerzalnost teme o ljubavi i gubitku, prirodi i slobodi, samovrednovanju i traženju sebe te dinamičnost pripovijedanja uistinu čine ovaj roman modernim klasikom.
 02_zlocesti_vuk TRI PRAŠČIĆA I PREHLAĐENI VUKVeliki zločesti vuk ima strašnu prehladu. Jedino što doista želi je papirnata maramica. Zašto mu praščići ne žele pomoći?!Nauči kako spriječiti širenje klica u ovoj šmrcavoj priči prepunoj kihanja!
7280 1001 fora stosna cinjenica
1001 FORA ŠTOSNA ČINJENICA
Jeste li znali da je nemoguće kihnuti otvorenih očiju, a da je do 16. stoljeća mrkva bila crna, zelena, crvena ili ljubičasta? Statistički, veća je vjerojatnost da će te napasti krava nego morski pas, a melodiju za jednu od najljepših uspavanki Blistaj, blistaj, zvjezdice napisao je Wolfgang Amadeus Mozart. Fora, ha?

 

 Cura na netu nakon prekida

Z. SUGG: CURA NA NETU NAKON PREKIDA

“Ako redovito pratite objave Cure na netu, onda znate koliko volim odgovarati na pitanja, u komentarima ili e-mailom. Iako je većina vas super cool i najčešće me pita najnormalnije stvari, primjerice kako mi je ove školske godine i kako sam se isplanirala pripremati za odabrane predmete i ispite… u zadnje mi je vrijeme inbox preplavljen i pitanjima o Noi Flynnu. Ukratko, zanima vas ovo: Gdje je? Čime se bavi? Zašto je prekinuo turneju sa Sketchovcima?”

 zmija-u-mojoj-školi-300x300

D. WALLIAMS: ZMIJA U MOJOJ ŠKOLI

Iz pera pisca najvećih bestselera, Davida Walliamsa, stiže još jedna urnebesna i razdragano zločesta slikovnica, koju je sjajno ilustrirao nagrađivani Tony Ross.