Preporučujemo vam…

 

  9789533438047 K. RUNDELL: ISTRAŽIVAČDječak Fred putuje avionom šesterosjedom iz brazilskog grada Manausa u Englesku kad pilotu pozli i avion se sruši u gusto ¬zelenilo Amazonske prašume. Došavši k sebi, Fred shvati da je osim njega preživjelo još troje djece: Con, Lila i Max. Izgubljeni i bez nade da će ih pronaći, kreću u potragu za hranom i skloništem. Uskoro otkriju nešto što im govori da nisu sami u ovom dijelu prašume.?.?.
 179923 E. YARLETT: LOV NA ČUDOVIŠTEGricko, čudovište koje gricka knjige, nastavio je svoju avanturu i radi, kao i uvijek, ono što najviše voli. Ovoga se puta zadržao na polici s publicistikom: projurio je kroz knjigu o svemiru; 3, 2, 1 izletio je kroz onu o brojevima; izmiješao je boje, no zadržao je svoju žutu… Napravio je, kao i uvijek, neviđen nered, ostavio za sobom krš i lom. Hoćemo li ga uspjeti zadržati između korica ove knjige? Čitajte GRICKA, LOV NA ČUDOVIŠTE, urnebesna je zabava osigurana.
 171118 TERRY PRATCHETT: ZIMNIKZima mora umrijeti, a ljeto mora propasti u zemlju; sve je to dio Priče u koju je uplesala Tiffany Cuka. Na zadnji dan jeseni, Tiffany usred šume gleda mračni morris, drevni ples bogova koji najavljuje zimu. U času nesmotrenog uzbuđenja, njezine neobuzdane noge uvuku je u glazbu, i ona naleti na Zimnika. Očarani Zimnik udvara joj se na svoj način – sve pahuljice imaju njezin lik, a morem plove divovski ledenjaci s njezinim licem.
 cover.aspx M. K. MUSIL: LEON LAVPospani lav Leon nikako ne može pronaći miran kutak za spavanje. Gdje god legne na počinak, netko ili nešto ga omete. Cvrčci, sova, muhe i mravi samo su neki od stanovnika šume koji Leona lava jako smetaju. Hoće li lavić uspjeti pronaći svoje mjesto za odmor te hoće li mu u tome netko pomoći, pročitajte u autorskoj slikovnici slovenske autorice. Priča je namijenjena djeci predškolske dobi.
 180181 I. P. PREMEC: NEZABORAVNO LJETO DOBRE CURICE JAKICEPonovno pratimo dogodovštine djevojčice Jakice i njezinih nerazdvojnih prijateljica Zlatice i Maje, ali četiri godine poslije, ljeto prije prelaska u peti razred. Vremenski odmak od prve knjige diktira i nove dječje interese. Riječ je o dogodovštinama koje će zabaviti i djecu i odrasle, nasmijati ih katkada do suza, ali i potaknuti da razmisle o nekim svojim stavovima i postupcima.
062042 SAN O LETENJUUronite u čudesnu povijest zrakoplovstva i saznajte kako lete avioni! Pilotirajte zračnim brodovima, jedrilicama, cepelinima, suvremenim putničkim zrakoplovima i helikopterima te otputujte čak u svemir!
Ideja o osvajanju zračnog prostora ljude je fascinirala od davnina. Dosadašnjim postignućima prethodila su stoljeća opažanja, istraživanja i izvođenja pokusa od kojih su neki završili uspješno, a neki neuspješno. Od balona s toplim zrakom, koji su prvi poletjeli u nebo, preko suvremenih zrakoplova do Space shuttlea, ljudi su nakon mnogih propalih pokušaja konačno postigli cilj. Premda je put bio dugačak i težak, čovječanstvo nije odustajalo od sna o letenju.
1ed839d5-92fb-4fcf-91a6-249aa9cc2dba J. DONALDSON: DIVOVSKO SKAKUTALOJednog dana Zec je skakutao prema svojem domu kad je začuo glasan povik kako dopire iz njegove jazbine. Neko nevidljivo čudovište zaposjelo je njegov dom! Jedan po jedan, Mačka, Medvjed i Slon pokušali su istjerati to strašno čudovište koje se nikoga ne boji, nego i dalje viče i plaši sve oko sebe… sve dok nije došla Mama Žaba i počela brojati do tri…
macak-cupko S. SAGENA: MAČAK ČUPKOOvo je jednostavna i topla priča o starcu i njegovu mačku iz susjedstva. Djeca, čitatelji i gledatelji mogu promatrati i doživjeti svoje susjede, roditelje, bake, djedove, starce i starice, suživjeti se s njima i uživati u zajedničkoj ljubavi i prijateljstvu.
ZvjeRobert-PROMO-zlato-500pix-216x300 D. BADDIEL: ZVJEROBERTZvjerobert je novi  roman omiljenog dječjeg pisca Davida Baddiela, autora uspješnica Agencija za roditelje i Upravljač za ljude.Robert ne voli životinje. To predstavlja problem, jer njegova ih obitelj obožava. Kuća im je prepuna ljubimaca. Kuća im, međutim, NIJE prepuna stvari koje bi Robert doista volio imati. Kao, na primjer, prijenosno računalo koje silno želi za rođendan.
 kako-je-mala-kazaljka-trazila-sebe N. DROZDEK: KAKO JE MALA KAZALJKA TRAŽILA SEBEU nekom dalekom gradu onog dana kada je vrijeme stalo , mala kazaljka s goleme ure gradske vijećnice strmoglavila se s visine na pločnik nezadovoljna neprekidnim ponavljanjem vlastite vrtnje.
 9789534855249 GDJE JE JEDNOROG?U slikovnici Gdje je jednorog? Slijedite šareno društvo jednoroga dok u galopu obilaze svijet i upoznaju nevjerojatna mjesta. Krdo jednoroga stiglo je iz Dugine doline u potrazi za vrhunskom igrom skrivača. Možeš li na svakoj slici pronaći sedam jednoroga u duginim bojama
 9789531318211 PRIČA O IGRAČKAMA 4Igračke idu na put! Woody i njegovo društvo kreću u nezaboravnu pustolovinu. Na putu im se pridružuju nove igračke, a neke to uopće ne žele biti. Kako će se slagati? Što ih sve čeka? Hoće li pronaći svoj dom? Pročitaj ovu uzbudljivu priču o igračkama, odanosti i prijateljstvu!