Preporučujemo vam…

 

autizam-podrska-193x300 E. MORLING: AUTIZAM -podrška djeci i učenicima s poremećajem iz spektra autizmaSve je veći broj djece i učenika kod kojih je dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma i to većinom u vrtićima i školama. Iako je riječ o cjeloživotnom poremećaju, postoje mnoge strategije koje roditelji, odgajatelji, učitelji, stručni suradnici i sami učenici mogu koristiti za nošenje s tim poremećajem. Ova knjiga sadrži provjerene strategije za prepoznavanje djece i mladih iz spektra autizma i bogatstvo vrijednih savjeta koji se mogu primijeniti u radu s djecom i učenicima, bilo to u vrtiću, školi, obitelji. Knjiga je namijenjena svima koji rade s djecom i učenicima s autizmom.
 90352--MX0001 N. HORVAT: MJAUKAČ, ROKER, PANKERICA…Mjaukač Trubadur kreće u svijet tražiti svoj dvorac i svoju gospoju. Na tom putu sreće prijatelje (rokera Rastisalava, Micu pankericu, Mucu Debeljucu) te doživljava brojne pustolovine od kojih su neke i vrlo opasne! Kada ih napokon pronađe, otkrijte odgovaraju li dvorac i gospoja njegovim zamislima ili je nešto pošlo po zlu!
196  M. PETEH: RADOST IGRE I STVARANJANaglasak je na igri, raznolikim kreativnim aktivnostima te susretima s pričama i poezijom te drugim sadržajima. I igra, kao i priča, pjesma, zagonetka… upotpunjuju svijet djetinjstva – kako nekad, tako i danas. Osim teorijskih priloga, knjiga donosi velik broj praktičnih primjera raspoređenih u tematske grupe. Namijenjena je odgojiteljima predškolske djece, ali i drugim zainteresiranima (studenti, roditelji).
Knjiga je tematski vezana uz dva značajna segmenta teorije i prakse ranog i predškolskog odgoja. Prvi dio posvećen je ranom književnom odgoju te mogućnosti primjene različitih književnih oblika u radu s djecom predškolske dobi. Drugi dio posvećen je poticanju, promicanju i bogaćenju igre djeteta predškolske dobi.
9789533136431 K. DiCAMILLO: RAYMIE NIGHTINGALEKad je Raymien otac otišao od kuće sa zubotehničarkom, Raymie je smislila plan kako će ga vratiti: pobijedit će na natjecanju Mala miss Autoguma Središnje Floride pa će on vidjeti njezinu sliku u novinama i vratiti se kući. Ali da bi pobijedila, mora učiniti dobro djelo i naučiti hvatati mažoretski…
 4dad1b0510934e586835e065de33a0a9_144_230_m3 A. PLICHOTA: OKSA POLLOCK – POSLJEDNJA ZVIJEZDAOksa već odavna nije djevojčica kakvu smo upoznali u prvom nastavku serijala. Sada je odrasla djevojka, ali se i dalje bori protiv zla. U Posljednjoj zvijezdi susrećemo je u dramatičnom trenutku: mora se suprotstaviti zlom Orthonu, koji je na vrhuncu moći. Jedino tako može spasiti svijet.

 

mali_roza_razgovori (1)

MALI ROZA RAZGOVORI

Svaka od ovih pet kratkih i zabavnih priča sadrži zanimljivu poruku. Saznajte kako se princeza Amelija naučila lijepo ponašati, što je izradila vrijedna šumska vila i je li moguće postati morska sirena. Mali roza razgovori razveselit će mališane željne lijepe priče!

mala_lija_vraca_se_kuci (1) N. MARSHALL: MALA LIJA VRAĆA SE KUĆIIzgubljena mala lija put do svoje kuće traži. Pomozi joj sada ti pa joj put pokaži!
 7339 MISAL ZA NAJMLAĐEMisal za najmanje namijenjen je djeci od najmlađe dobi kako bi upoznali dijelove svete mise. Mali misal s prekrasnim slikama i jednostavnim riječima pomoći će vam da svečano slavite nedjeljnju misu sa svojim djetetom.
 060061 VELIKA KNJIGA ISTRAŽIVAČAVelika knjiga istraživača donosi priče najvećih svjetskih putnika: Marka Pola, Kristofora Kolumba, Francisa Drakea, Jacquesa Cartiera, Roalda Amundsena, Mary Kingsley, Vasca Da Game, Erika Crvenog, Dian Fossey, Davida Livingstonea, Amelije Earhart, Jamesa Cooka i drugih.

Priča o istraživačima i njihovim fantastičnim otkrićima po prvi put na hrvatskom tržištu oživljava uz proširenu stvarnost i otkriva virtualne prizore, nove ilustracije, skrivene likove, zvukove i glazbenu pozadinu.

Preuzimanjem besplatne aplikacije na svoj tablet ili pametni telefon, čitatelji dobivaju pristup multimedijskim sadržajima koji tematski dopunjuju knjigu, a sadrže više od 30 zadivljujućih prizora proširene stvarnosti, skrivene likove, različite zvučne efekte, glazbene pozadine i zabavnu igricu. Svim dodanim sadržajima čitatelji mogu dodati i dašak vlastite kreativnosti odabirom veličine prizora i fotografirajući se s odabranim prizorima.

 174439 E. YARLETT: GRICKO – ČUDOVIŠTE KOJE GRICKA KNJIGEŠto bi se dogodilo da u knjizi (ili pak na polici punoj knjiga) živi čudovište koje obožava grickati knjige? Hoće li pregristi važan dio teksta kojeg samo maštom možemo popuniti? Hoće li pomiješati priče? Ajme, tko to može sastaviti? Može li se uopće čitati knjiga kroz koju je čudovište projurilo?
Bontončić I. BOROVAC: BONTONČIĆ ZA SEDAM PATULJAKAPatuljci silno žele na Snjeguljičinu zabavu, no lijepo ponašanje im nije jača strana. Može li ih Tonko Bontonko podučiti bontonu i nagovoriti Gospodina Finka da ih povede u dvorac?
 
annette J.S. McFARLAND: ANNETTE VELIKA DLAKAVA MAMA

Evan Nestor je učenik drugog razreda osnovne škole i jako voli čudovišta, ali ih se i boji. Na obiteljskom izletu Evan Nestor će se izgubiti u šumi, a pronaći će ga nešto veliko, čupavo i dlakavo, nešto što love lovci na nepoznate životinje. Nešto što nazivaju Bigfootom, Sasquatchom i drugim legendarnim imenima. Biće koje će pronaći Evana Nestora sebe jednostavno zove – Annette…

 IMG_9030 T. ŠĆAVINA: LEGENDA O LJUBAVI

U dalekoj, hladnoj zemlji na rubu svijeta živi mladi kralj Nando. Godinama Nando u podrumu svog dvorca pokušava stvoriti instrument zvan ljubav. Nakon što od putnika koji je proputovao cijeli svijet dozna da je ljubav u toplim krajevima, kreće u potragu za tim čudesnim instrumentom za kojeg nije siguran je li stvaran ili je riječ o legendi. Na leđima ptice Godi stiže u Hrvatsku u kojoj mu vodena vila, sirena i drugi pomagači otkrivaju djeliće legende o ljubavi koja će mu otvoriti srce.

 pričaopčelama-600x751 K. HALL: PRIČA O PČELAMA

Pčela medarica jedno je od najčudesnijih stvorenja na svijetu. Nažalost, ona je ugrožena vrsta. Pčele su predivne životinje. One su poput nas! Žive u obiteljima (koje nazivamo kolonije) i u kućama (koje nazivamo košnice). Jako su vrijedne. Svaka na svojim malim leđima nosi veliku odgovornost za širu zajednicu. Pčele zuje, lete, sišu, plešu… Bez pčela bismo bili u velikoj nevolji! Zakonom se pčele mogu zaštititi. Ako nisu dobro zaštićene, mogle bi biti ugrožene. Udružimo li snage, možda ćemo pomoći pčelama da opstanu.

 Ured-za-izgubljene-stvari-296x300 Z. MALJKOVIĆ: URED ZA IZGUBLJENE STVARI

Ured za izgubljene stvari priča je o obitelji koja voli čitanje, knjižnice, pecanje, palačinke i televizijske kvizove. A onda, jednog dana, kad svatko od članova obitelji nešto izgubi, njezin najmlađi član, dječak koji je tek krenuo u osnovnu školu, otkrit će veliku tajnu: saznat će što se krije između korica knjiga kojih mu je puna soba…

 90708--MX0001 T. ZAJEC: DJEČAK KOJI JE ŽELIO BITI TIGAR

U ovoj priči dječak priča svoju priču o odraslima i njihovu životu, njihovim ulogama i obvezama.