Preporučujemo vam…

 

sve_sto_trebas_znati_prije_polaska_u_skolu SVE ŠTO TREBAŠ ZNATI PRIJE POLASKA U ŠKOLU

Slikovnica o pet prijatelja koji su krenuli u malu školu kako bi naučili sve što trebaju znati prije polaska u školu.

 thumb S. GAŠPEROV: INA ŽELI IMATI SVE ŠTO IMAJU DRUGI

Inja želi imati sve što imaju drugi prva je dječja slikovnica naše ugledne strip-autorice Sonje Gašperov. Glavni lik je polarna medvjedica Inja koja želi otići sa Sjevernog pola kako bi iskusila život drugih: želi vidjeti polja i planine, jesti med i kruške kao ostali medvjedi, putovati na popularna mjesta, biti slavna i bogata. Ali kako to u životu često biva, stvari se dogode suprotno od očekivanoga.

  Da ti nije palo na pamet_prednja S. SMOLEC: DA TI NIJE PALO NA PAMET

U obitelji koja već ima četvero djece uzrasta 10, 12, 14 i 15 godina, očekuje se prinova. Dvije starije djevojčice i njihov petnaestogodišnji brat, svi u pubertetu, teško se mire s viješću da će nakon toliko godina u kući biti mala beba. Roditelji se, naprotiv, vesele prinovi. Nakon prvih šest mjeseci noćnih mora, mali se drekavac polako uvlači u srca svojih sestara i brata.

cudesna-priroda_web A. ALGARRA: MOJA PRIJATELJICA ČUDESNA PRIRODAPuna je tajni i nevjerojatnih stvari. Kakvih? U ovoj knjizi naći ćeš odgovore na mnoga pitanja. Evo neka od njih!Što je grmljavina? Kako biljke jedu?

Zašto cvrčci cvrče? Zašto neke životinje spavaju zimski san?

Zašto je čudnovati kljunaš tako neobičan?

Kako pauci pletu svoju mrežu?

 Čarabaralo_700px I. MLAKAR: ČARABARALOTroje malih čarobnjaka uživaju u svakoj čaroliji koju su izveli kako bi dane učinili zanimljivijim. Ali kad se njihove male čarolije potroše, postanu im dosadne, dolazi vrijeme za čaroliju Velikog Čarobnjaka.

 

mrljek_i_prljek_muckaju_bljakavi_napitak (1)

J.PERVAN: MRLJEK I PRLJEK MUČKAJU BLJAKAVI NAPITAK

Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Vole oni i putovati, a najomiljenija odredišta su im prljave, smrdljive glave i neoprane kose. Zato su jednoga dana odlučili otputovati na kosu djevojčice Rite. Bila je to najsmrdastija i najprljastija glava na svijetu, jer Rita baš nikako nije voljela prati svoju kosu.

Kad su stigli u taj bakterijski raj, Mrljek i Prljek nisu se mogli zasititi prljavoće i na Ritinoj su glavi napravili nered nad neredima. Kako je sve završilo? Pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o neopranoj kosi!

mrljek-i-prljek-na-smrdljivom-putovanju_naslovnica-web750x750 J.PERVAN: MRLJEK I PRLJEK NA SMRDLJIVOM PUTOVANJU Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, bljakavo i fujkasto. Vole oni i putovati, a najomiljenija odredišta su im prljave, smrdljive glave i neoprane kose. Zato su jednoga dana odlučili otputovati na kosu djevojčice Rite. Bila je to najsmrdastija i najprljastija glava na svijetu, jer Rita baš nikako nije voljela prati svoju kosu.

Kad su stigli u taj bakterijski raj, Mrljek i Prljek nisu se mogli zasititi prljavoće i na Ritinoj su glavi napravili nered nad neredima. Kako je sve završilo? Pročitajte u ovoj šaljivoj, urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči o neopranoj kosi!

 173920 C. RIDDELL: OTTOLINA I PURPURNI LISACU posljednjem nastavku u ovoj seriji Ottolina i g. Munroe upoznaju nove prijatelje, otkrivaju tajne i pomažu razriješiti zagonetke.
Nakon pospremanja kuće Ottolina i g. Munroe upoznaju zanimljivog i vrlo informirano Purpurnog Lisca koji poznaje sve tajne grada i on će ih povesti na urbani safari. Tamo će otkriti da u njihovu gradu žive neke životinje za koje nisu znali i koje izlaze samo noću. Odlično su se proveli!
 174302 G. VITEZ: O ZECU KOJI SE VOLIO SMIJATIVrhunski pjesnik za djecu i začetnik moderne dječje književnosti, Grigor Vitez, napisao je nekoliko priča za djecu koje su dosad bile zapostavljene i rijetko ponovno objavljivane.

Njegove tri priče: O zecu koji se volio smijati, Olovka iz sna i Priča o Suncu koju je Bodo po svoj prilici izmislio, doživjele su reizdanje u nakladi Ibis grafike.

 smanjenje3 (1) M. GALEWSKA-KUSTRA: PINO UČI GOVORITIPino uči govoriti je knjiga koja djeci pomaže napraviti prve korake u govoru, najmlađima (6+ mjeseci) i onima sa zakašnjelim razvojem govora.Prvi dio Pinovih zgoda usredotočuje se prvenstveno na oponašanje zvukova (onomatopeje) i samoglasnike koje bi trebali upotrebljavati već i jednogodišnjaci.
smanjenje3
M. GALEWSKA-KUSTRA: PINO UČI PRVE RIJEČIPino uči prve riječi je knjiga koja djeci pomaže napraviti prve korake u govoru, najmlađima i onima sa zakašnjelim razvojem govora. Ovaj drugi dio Pinovih zgoda usmjeren je na prve riječi koje su tipične za razvoj govora svakoga mališana. Dijete uči razumjeti i upotrebljavati vokabular jednogodišnjaka i dvogodišnjaka. Dvogodišnjaci počinju spajati riječi, a potom se služe jednostavnim rečenicama. Igra s Pinom trebala bi u tome pomoći.
Emociometar M S. ISERN: EMOCIOMETAR INSPEKTORA KROKAEmocije su važan i potreban dio našeg života. Zahvaljujući njima možemo se suočiti s različitim izazovima koje život stavlja pred nas – emocije nam mogu pomoći da riješimo problem, izbjegnemo opasnost, potražimo pomoć ili nas mogu potaknuti da se uhvatimo u koštac s novim situacijama. Emocije nam pomažu da se bolje povežemo s onim što je oko nas i da razumijemo sami sebe, i kada se pravilno izmjenjuju, sve radi savršeno no problem je kada se pojavljuju onda kada ne bi trebale, kada su presnažne ili traju predugo.
173111 J. DONALDSON: ŠTO JE BUBAMARA ČULA NA ODMORUKršni Krešo i Šašavi Saša, dva lopovska budalaša, ponovo kuju mutne planove… Ovaj put snivaju o krađi – ni manje ni više nego kraljičine krune u Londonu!
No ne znaju da je mudra, mala bubamara na odmoru upravo u tom gradu te da će uz pomoć životinja iz zoološkog vrta i dvaju kraljičinih vjernih psića još jednom razotkriti te nepopravljive smutljivce.
 173705 A. SPIRES: VELIČANSTVENI IZUMJednoga dana djevojčici je sinula predivna zamisao. Uz pomoć svoga psećeg pomoćnika izradit će VELIČANSTVEN IZUM! Točno zna kako mora izgledati. Točno zna kako mora raditi. To će za nju biti mačji kašalj! No pokazalo se da je izrada veličanstvena izuma daleko teža negoli je djevojčica pretpostavila. Mjerila je, čekićala, zatezala i namještala, bezbroj puta počinjala iznova, ali izum bi svaki put ispao loš. Kad bi ta stvarčica barem VEĆ JEDNOM PRORADILA!
Inteligentan, iskren i duhovit prikaz nevolje s kojom se svi možemo poistovjetiti. Najnovija pripovijest Ashley Spires donosi klincima (a i roditeljima) nešto savršeno: pogled iz drugoga kuta.
 174236 D. WALLIAMS: PONOĆNI PUSTOLOVDobro došli u Ponoćne pustolove!
Ponoć je doba kad većina djece već duboko spava, osim, dakako… Ponoćnih pustolova! To je vrijeme kad njihove pustolovine tek počinju…

Nakon što Toma u glavu pogodi loptica za kriket, zatekne se u bolnici “Lord Funt” gdje ga dočeka najstrašniji čovjek kojega je ikada vidio. I baš kad pomisli da stvari ne mogu biti gore, na scenu stupi zla glavna sestra koja upravlja dječjim odjelom… Tom niti ne sluti da će se uskoro otisnuti na najfantastičnije putovanje života.

 Gregov-dnevnik-8-204x300 J. KINNEY: GREGOV DNEVNIK-NEZGODA ZA NAZGODOMGregu Heffleyju baš je loše krenulo. Njegov najbolji prijatelj Rowley Jefferson okrenuo mu je leđa, a u osnovnoj školi nije nimalo lako naći nove prijatelje. Kako bi zaustavio taj nesretni niz, Greg se odlučuje pouzdati u sudbinu i sve odluke prepustiti slučaju…

Hoće li mu se to isplatiti ili je Gregu suđeno da živi nesretno?

 cover S. SRBLJANOVIĆ ČUČEK: ABC za razgovjetniji razgovorOva zanimljiva, lijepo ilustrirana knjižica nastala je iz autoričine igre riječima koje započinju istim glasom. Na taj je način doživjela vlastiti jezik iz novog ugla i shvatila da ta igra može jednako dobro doći djetetu koje tek uči čitati, strancu koji želi naučiti hrvatski, učitelju i logopedu, kao i štovatelju govorničkih vještina. Autorica je željela da se u slikama skrivalicama doživi nastanak slova kroz sliku, upozna karakter svakog glasa hrvatske abecede.