Preporučujemo vam…

 

 I_sob_se_zeli_zabavljati N. OLDLAND: I SOB SE ŽELI ZABAVLJATIBio jednom sob koji je živio u prirodi, ali uopće se nije ponašao prirodno. Dok su se njegovi prijatelji  zabavljali kad god su stigli, plahi je sob stajao po strani. Ipak, sob bi se svako malo zapitao propušta li nešto?
 201911101522550.201910151238250.klara_web IVANA BODROŽIĆ: KLARA ČUDASTVARAKlara Čudastvara ima sedam godina i sama s bakom na rubu šume bez ijednog djeteta u blizini za igranje, provodi dva mjeseca ljetnih praznika.
Prvog jutra nakon dolaska kad se djevojčica probudi i otvori prozor u njezinu sobu šmugne neobični posjetitelj i započinje neizvjesna borba za njezinu dušu. Čim krene u svoju prvu pustolovinu u šumu nakon doručka svi je prate ukorak pokušavajući je pridobiti za sebe i prevladati njezinim osjećajima.
 thumb.php M. MRKELA: DINOSAURI NISU NESTALIDinosauri nisu nestali  zbirka je 70 pjesama o dinosaurima. Uz svaki pjesmu nalazi se i info kutak s brojnim podacima o dinosaurima, njihovim vrstama i podjelama te brojne druge zanimljivosti o dinosaurima iz popularne kulture (knjige, filmovi, spektakli, videoigre, igračke).Osobita vrijednost ovih pjesama je u kvalitetnoj rimi, neusiljenoj i ležernoj, koja ne opterećuje, nego povećava dopadljivost i ritmičnost stihova.
 9789533136981
L. ALBANESE: ATLAS SVEMIRA
Ljudi od pamtivijeka podižu pogled sa Zemlje i dive se golemom prostranstvu i zvijezdama što sjaje. One im potiču maštu, otkrivaju znatiželju i razvijaju želju za znanjem. Ova knjiga svojim velikim formatom dočarat će djeci veličinu i veličanstvenost nebeskog svoda i otkriti im što sve postoji u svmiru: milijarde planeta, mnoštvo galaksija, naša galaksija – Mliječni put, planeti Sunčeva sustava, obližnja zviježđa, crne rupe, meteoriti…
062028 S. KERSHAW: MITOLOGIJAUpoznajte živote pedeset najmoćnijih bogova i božica, zemaljskih smrtnika i zastrašujućih čudovišta te otputujte u vrijeme stare Grčke.
Od neustrašive i goropadne Atene do odvažnog Odiseja i njegova veličanstvenog povratka kući, ovo je savršena prigoda da upoznate pedeset najuzbudljivijih likova grčke mitologije.

Uz živopisne ilustracije izvanredno nadarene Victorije Topping i tekstove dr. Stephena Kershawa, pripremite se za zanimljivo putovanje u svijet legendarnih, junačkih, a katkad i jezovitih života smrtnika, čudovišta i bogova.

 DJEDOV-TAJNI-DIV_500pix-221x300
Djedov tajni div još je jedna topla i dirljiva slikovnica Davida Litchfield.– Šake su mu velike kao stolovi – nastavio je djed – noge duge kao kanalizacijske cijevi, a stopala golema kao čamci. Znaš li na koga mislim?

– Na tajnoga diva – s uzdahom je rekao Billy.

 Djecak-zvan-Bozic-500pix-212x300 M. HAIG: DJEČAK ZVAN BOŽIĆRoman za djecu Dječak zvan Božić velika je svjetska uspješnica i nezaboravna božićna pripovijest. Ovo je pripovijest o tome kako je nastao BOŽIĆ…Ako misliš da su neke stvari nemoguće, ova knjiga nije za tebe. Jer ova je knjiga PUNA nemogućih stvari. Još uvijek je želiš pročitati? Dobro. Pa počnimo onda…
062023 C. GIFFORD: VELIKA KNJIGA USPOREDBIIzmjerite svijet koji vas okružuje s pomoću ove knjige prepune nevjerojatnih činjenica.
Neke su stvari, poput egipatske velike piramide, toliko velike da si ih je teško predočiti. Neke su stvari tako male, da ih golim okom ne možemo vidjeti, nego se moramo poslužiti povećalom.
Od najmanjeg do najvećeg, od sporog do brzog, od visokog do niskog, u ovoj ćete knjizi naći stotine zapanjujućih usporedbi.
Nikad više na svijet nećete gledati istim očima.
 9789533137261
K. DICAMILLO: LOUISIANIN PUT KUĆI
Louisianu Elefante baka probudi usred noći tvrdeći da je došao dan obračuna pa one napuštaju kuću i sve prijatelje. U početku se Louisiana baš ne uzbuđuje jer je to baka radila i prije. No ovaj je put drugačije i Louisiana shvaća da se baka ne misli vratiti. Odvojena od svojih najboljih prijateljica, Raymie i Beverly, Louisiana nastoji suprotstaviti se hirovima sudbine (i baki!) te pronaći put kući.
 060058

S. MARTIN: AKADEMIJA ZA ZNANSTVENIKE

Volite li izvoditi pokuse, testirati, izrađivati stvari i otkrivati?
Ako je odgovor da, upišite se u Akademiju za znanstvenike.
Uz učenje o poznatim znanstvenicima, zapisivat ćete vlastite otkucaje srca, računati svoju dob na Marsu, provoditi kemijske reakcije i još mnogo toga. Ispunjen aktivnostima, zagonetkama, igrama i naljepnicama, ovo je odličan priručnik za buduće biologe, znatiželjne kemičare i ljubitelje fizike.

Mama-nemoj-me-gnjavit-500pix-194x300 S. PILIĆ: MAMA, NEMOJ ME GNJAVITIMama, nemoj me gnjaviti najnoviji je roman za djecu u kojem autorica ponovno u svom šarmantnom i djeci omiljenom stilu priča priču o obitelji promičući ljudske vrijednosti obiteljskog života i dobrih međuljudskih odnosa bez didaktičkih i na djeci prihvatljiv i simpatičan način.
kisni-razdraganci IVANKA I MRLE: KIŠNI RAZDRAGANCIIvanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle snimili su album za djecu ‘Kišni razdraganci’, a uz dječju glazbenu priču donose i vizualno ostvarenje glazbenih ideja – istoimenu slikovnicu koja je nastajala u priči o nestašnim Kišnim razdragancima, autorice Lane Letović Perčin.
9789531318884 T. BLEVINS: NINJA – BUDI NAJBOLJI

Jedan od vodećih svjetskih igrača Fortnitea donosi svoj plan igre, koji će nadmašiti sve ostale. Ovaj sveobuhvatni vodič sadrži sve što Tyler Blevins Ninja zna i što bi volio da je znao prije nego što je postao ozbiljan gejmer. Videoigre se izmjenjuju, ali Ninjine pouke ostaju za sva vremena.

TROL T. LEMMENS: TROLSve oko trola je veliko. I sivo. I grubo. Ali trol ugleda novu stvar. Ona leti. I vrti se. Trol je želi, ali ona nestane u zemlji. Hoće li je opet vidjeti? Dirljiva priča o čudu, rastu i ljepoti malih stvari. Za sve starije od četiri godine.
indeksiraj

C. COWELL: ČAROBNJACI IZ DAVNINE

Nekoć davno postojala je Magija, a živjela je u mračnim šumama. Dječak, Xar, pripadnik je plemena Čarobnjaka i još nema Magiju, a dao bi sve da je ima. Djevojčica, Želja, pripadnica je plemena Ratnika koji pokušavaju istrijebiti svu Magiju, a ona posjeduje čarobni predmet (najstrože zabranjen među Ratnicima) i učinit će sve da ga sakrije. Njih se dvoje sreću na proplanku u Zlošumi, strašnoj i zabranjenoj šumi gdje je Xar zajedno sa svojom pratnjom: gavranom koji govori – Caliburnom, vilodusima, krznovilcima, vukovima, medvjedima, mrazomačkama i divom Drobimirom pošao u potragu za vješticama, najstrašnijim od svih groznih bića za koje svi misle da su istrijebljene

 CH_FB_2 ZBIRKA STRIPOVA O CALVINU I HOBBESU BILLA WATTERSONACalvin i Hobbes nesumnjivo je jedan od najpopularnijih novinskih stripova svih vremena. Otkad su se prvi put pojavili krajem 1985., ovaj šestogodišnji, razigrani dječak bujne mašte i njegov plišani tigar neprestano osvajaju srca milijuna čitatelja širom svijeta. Fibra ponosno predstavlja prvo cjelovito izdanje s dogodovštinama ovog nezaboravnog dvojca na hrvatskom jeziku u nadahnutom prijevodu Darka Macana.
 Covpas-500pix D. PILKEY: ČOVPASGeorge i Harold stvorili su novu vrstu pravednika – djelomično je pas, a djelomično čovjek i i VELIKI je HEROJ! S glavom psa i tijelom čovjeka, ovaj herojski progonitelj bori se protiv obmanjivača, hvata sitne lopove i pljačkaše, a i prevarante prati u stopu…  Pripremite se na akciju, napetost, romantiku i umiranje od smijeha uz najluđi i najzabavniji strip o psoglavom policajcu koji je ikad napisan. Ova knjiga je pasje smiješna – svaka nova stranica je smješnija od prethodne!