Preporučujemo vam…

 

drugačija  I. GULJAŠEVIĆ KUMAN: DRUGAČIJARoman govori o mladoj crnkinji koja dolazi živjeti u malo mjesto u Hrvatskoj. Putevi koje je prošla iz rodnog kraja Konga da bi se našla u Hrvatskoj, o neriješenim odnosima u obitelji udomitelja te odnosi s vršnjacima u novoj školi pričaju priču o susretu dvaju svjetova od kojih niti jedan nije nužno crn niti bijel.
 kevin P. REEVE: LAGENDA O KEVINUŠto je to na nebu? Ptica? Avion? Ne, to je Kevin! Magična oluja ponese letećeg ponija Kevina i – TRES! – baci ga na Maxov balkon. Grad je zbog olujnog nevremena poplavljen i pod opsadom zločestih morskih majmuna! Uz Maxove sjajn ideje i veliku zalihu keksi, može li ovaj herojski duo spasiti grad?

 

 thumb__500_500_0_0_crop KAŠMIR HUSEINOVIĆ: VAŽNO JE Važno je biti sretan.
Lijepo je družite se, igrati, pomagati drugima, dijeliti i biti pristojan.
Ružno je svađati se, tući, biti ljubomoran i zločest.
 2a333f72-2026-4299-86ae-1416ca397a1d M. JOYCE: TKO SE BOJI STRAHA JOŠDjeci noć i mrak često izgledaju veliko i strašno. Čini se da je noć prepuna prijetećih sjena i čudnih zvukova što dolaze od strašnih bića. Ipak, noć i mrak uopće nisu tako strašni, a ova će slikovnica pomoći nadvladati strah od mraka. Poučni stihovi djeci će pokazati da se ne trebaju bojati mraka te da je noću svijet također lijep.
 sismis-i-mala-balerina J. TIHI-STEPANIĆ: ŠIŠMIŠ I MALA BALERINASpisateljica u ovoj bajci iz stvarnog života, kao i u svojim drugim pričama, i učteljica i proročica. Opisuje šišmiša, našeg dalekog rođaka sisavca koji izleti u sumrak i leti noću. Priča nam o zaljubljenosti malene leteće zvjerčice i suosjećajnosti rasplesane djevojčice.
 preuzmi (1) ORKESTAR PRIČA PRIČU-ČETIRI GODIŠNJA DOBA Priča iz klasičnog baleta za djevojčicu Klaru postaje čarobna pustolovina u kojoj će svjedočiti borbi Orašara i Kralja Miševa, upoznati Šećernu Vilu i otputovati u Kraljevstvo Slatkiša. Uzbudljiva događanja na svakoj stranici oživljavaju glazbom Petra Iljiča Čajkovskog iz Orašara, a glazbene ulomke moguće je slušati zasebno uz objašnjenja na zadnjoj stranici knjige.
 Basic CMYK IVANA ŠAJATOVIĆ: ČAROBNJAK PANJAK I PTICA ČUPALICA Pobjednica 4. natječaja za tekst slikovnice ovaj knjižuljak, uz predivne ilustracije pobjednice za ilustraciju Hane Tintor, kroz prekrasnu priču o djevojčici Hani koja ima puno želja, od koje je većina čini tužnom, jer na svakodnevicu gleda dječje posesivno, otkriva najmlađima da ponekad mama ne mora biti blizu da bi bila blizu.