Preporučujemo vam…

 

e692673a-7052-4947-8b73-13887b2c1f5a PRIČE IZ CIJELOG SVIJETAKnjiga sadrži dvadeset prekrasno ilustriranih priča sa svih kontinenata, od Afrike, preko Azije, Australije i Novog Zelanda pa sve do Europe te Sjeverne i Južne Amerike.
 Pas-i-violina_NASLOVNICA-1-219x300 D. Litchfield: Pas i violinaViolinist Hector i njegov pas Hugo najbolji su prijatelji. Ali, Hector odlazi u mirovinu pa Hugo sâm uči svirati violinu. Medo svjetskoga glasa uskoro mu ponudi da putuje svijetom te svira pred tisućama ljudi, priliku o kakvoj je Hector oduvijek sanjao. Može li Hector ostaviti ponos po strani i naučiti biti sretan zbog Huga prije nego što bude prekasno?
preuzmi J. Donaldson: Drumski štakorDrumski štakor bio je zlica i štakor pun oholosti koji je utjerivao strah šumskim stvorenjima. Zločesti štakor svakog dana jahao je šumskim putem i uzimao sve što poželi. No, hoće li ipak netko stati na kraj oholom štakoru?
7346 Priče iz Biblije za laku noćS ovim Pričama iz Biblije za laku noć djeca će na najbolji način završiti svoj dan i pripremiti se za svijet snova!S biblijskim pričama posebno osmišljenima za djecu i ilustracijama koje potiču dječju maštu i srca, Priče iz Biblije za laku noć knjiga je u kojoj će vaši mališani uživati uvijek iznova, iz večeri u večer. Postat će jedna od njihovih najdražih knjiga koju će htjeti podijeliti s prijateljima.
 7305 Moja zbirka prica o prijateljstvu Moja zbirka priča o prijateljstvu25 zabavnih priča o vrijednostima prijateljstva i životnim radostima. Hej, vrijeme je za čitanje!
Ovih 25 priča o prijateljstvu, izletima druženju te raznim drugim situacijama s kojima se djeca susreću u školi i izvan nje idealno su štivo za svaki dan.

 

Tamna-strana-cokolade-naslovnica
 

D. Mićunović: Tamna strana čokolade

Kroz osam poglavlja i epilog autorica obrađuje tematiku vršnjačkoga nasilja među mladima u njihovim formativnim, tinejdžerskim godinama. Suvremenost teme, kao i potreba za progovaranjem o ovoj sve raširenijoj društvenoj devijaciji u ovomu je djelu obrađena na visokoj književnoj razini, a zahvaljujući vještini autorice, na zanimljiv i pristupačan način kompleksna se materija prezentira mladim čitateljima.

 

060057_1 Y. ZOMMER: VELIKA KNJIGA KUKACAS pomoću ove životinjske početnice, najmlađi čitatelji upoznat će razne vrste kukaca iz cijelog svijeta. Osim brojnih zanimljivosti o tome kako različite vrste kukaca love, hrane se i donose mlade na svijet, ova knjiga sadrži i igru potrage kukaca po slikama. 
 431195 SLIKOBAJKE“Slikobajke” je zbirka klasičnih bajki u kojoj su ključne riječi zamijenjene ilustracijama kako bi potakle djecu na čitanje, prava je poslastica za prve čitatelje i važan dodatak svakoj dječjoj biblioteci. Jednostavan tekst i prekrasne ilustracije čine ovu knjigu savršenom za zajedničko uživanje djece i roditelja u čitanju. 
 174143 M. L. GAY: PUTUJUĆI CIRKUSAvanturistički roman za djecu kojem se radnja u najvećem dijelu odvija u Hrvatskoj.Braća Charlie i Max s roditeljima iz kanadskog Montreala kreću na drugi kraj svijeta i nakon slijetanja zrakoplova u Veneciji, za njih počinje prava pustolovina. Preko Italije i Slovenije, ovog puta cestom, stižu u njima egzotičnu zemlju Hrvatsku, gdje ih brojni neobični doživljaji povremeno podsjećaju na pravi cirkus…

 

 m_145570 N. MANOJLOVIĆ VRAČAR: ŠTO SVEU svojoj “ilustriranoj enciklopediji glagola” Nikolina Manojlović Vračar nadahnjuje se samim jezikom te se otiskuje u istraživanje svijeta, pitajući se što sve leti, cvili, pada, gmiže, proizlazi, udara, drhti… U njenim rimovanim odgovorima – a rime su joj lake i neusiljene – ocrtava se dječji obiteljski svijet i širi svjetovi oko njega, smjenjuju se apstraktno i konkretno,stvarajući zanimljive srazove i pomake.
m_145571 Marie-Catherine d`Aulnoy: Bijela MačkaPažljiv čitatelj u ovoj će bajci naći neke poznate motive: ponešto podsjeća na Ljepoticu i zvijer, premda s obrnutim ulogama, ponešto na Matovilku. No Bijela Mačka prethodi objema spomenutim pričama. Premda autorica – koja je živjela u sedamnaestom stoljeću – ovaj tekst nije namijenila djeci, vjerujemo da će najmlađi, kao i svi ostali čitatelji, znati uživati u njezinom mačjem dvoru i vilinskom voću, dramatičnim obratima i diskretnom smislu za humor, u čudesnom svijetu blistavih boja u kojemu je sve moguće i sve završava dobro
 9789538124167 I. Lepčin: Adriaticana i otimači orlandove glave Ima 12 godina i odlična je učenica. Umjesto šminkom, wellnesom i shopingom, oduševljena je starim zanatima, rukotvorinama, povijesnim građevinama, kao i svim mogućim načinima očuvanja naše prirodne i kulturne baštine. Kad usred Dubrovnika uoči grupu opasnih tipova u krađi Orlandove glave, biva uvučena u napetu trku s vremenom za očuvanje ne samo jedne od najpoznatijih dubrovačkih znamenitosti, već i za spas samoga Dubrovnika. Suočena s bezizglednom situacijom i bez ikakve šanse za uspjeh, hoće li Ana znati izvući predivni jadranski biser iz šapa beskrupuloznog međunarodnog kriminalca? Ili to Dubrovnik odbrojava svoje posljednje sate slobode?
mica-lakomica-i-zlatna-ribica N. Horvat: Mica Lakomica i zlatna ribicaPrva se zlatne ribice dočekala Mica Lakomica, ali ju je baš zbog lakomosti gotovo odmah izgubila. Dr. Mačković je mudriji jer je stariji pa ima više iskustva. On ribicu najprije uhvati, a zatim je i zatoči te na prijevaru osigura da u ona ispunjava sve želje, a ne samo uobičajene tri. Mica Lakomica, koja polako posvješćuje svoju manu, na kraju uspijeva osloboditi zlatnu ribicu i ne tražeći ništa zauzvrat, baca je natrag u jezero.
 knjiguljica-500 G. SURIAN: KNJIGULJICA

Giorgio Surian priča o knjizi u osebujnoj urbanoj bajci. Ona je mala čarobna knjižica imenom »Knjiguljica« koja vidi o čemu ljudi sanjaju, čemu su težili, zaviruje u ono što godinama skriveno nose u srcu dok hranjeni iluzijama, zavaravajući sebe i druge, tonu u košmar niskih i beskorisnih stvari. Mala »Knjiguljica« bljeskom neočekivanosti unosi poruku nade, pomirenja i boljitka.

 tn-5b563459a9799dc471eb0134-200x253xboxw U. SCOTTI-BERNI: PINOCCHIJEVA ZARUČNICA

Roman za djecu Pinocchijeva zaručnica nastavak je čuvena Collodijeva remek-djela koje je osvojilo srce mladih čitatelja širom svijeta. Tko ne zna za Pinocchijeve pustolovine? U ovoj knjizi čitatelj susreće iste likove i slijedi njihove nove doživljaje, koje je prema zamisli samoga autora napisao Ugo Scotti-Berni, njegov mladi, bliski prijatelj, koji je imao velikoga dara za pisanje i kojemu je literarni otac Pinocchijev povjerio ovu zadaću te potanko obrazložio kako roman treba napisati.

Borna-na-Rabu-218x150 K. BUTKOVIĆ: BORNA NA RABU-BORNIN VREMEPLOV 2

Jedno putovanje kroz vrijeme, jedno prijateljstvo, i čar osamdesetih… Prolazeći kroz nezaboravne avanture i nesvakidašnje doživljaje, Borna otkriva u sebi hrabrost za koju nije ni sanjao da je ima! Skokovi s litice, ljubavna iskušenja, igre smrti – kroz neobične dogodovštine koje ćete pamtiti, pustolovni duh izgubljena vremena donosi pravednost i zajedništvo među dvije suprotstavljene tinejdžerske ekipe.