Preporučujemo vam…

 

prascic_naslovnica T. GJURKOVIĆ I T. KNEŽEVIĆ: PRAŠČIĆ JE TUŽAN I LJUBOMORAN NA BRATASlikovnica „Praščić je tužan i ljubomoran na brata” bavi se osjećajem tuge zbog nedostatka roditeljske pažnje. Kroz jednostavnu priču i životinjske likove djeca će prepoznati vlastitu situaciju i emociju tuge koja se zbog nje javlja.
 7241-2 Ovo su tvoji osjecaji

OVO SU TVOJI OSJEĆAJI

U dječjem životu
puno se toga zbiva,
a osjećaje koje imaš
Lovro ti otkriva. Prekrasna slikovnica koja razvija emocionalnu inteligenciju kod najmlađih. Ovo je izvrsno štivo za roditelje i odgajatelje koji će razgovorom o osjećajima djetetu uliti samopouzdanje i osvijestiti važnost komunikacije.

  7241-1 Ovo je lijepo ponasanje
OVO JE LIJEPO PONAŠANJE

Super je biti pristojan, i to je baš fora, kako se lijepo ponašati, pokazat će ti Dora. Prekrasna slikovnica koja razvija emocionalnu inteligenciju kod najmlađih. Ovo je izvrsno štivo za roditelje i odgajatelje koji će u razgovoru djetetu prenijeti vrijednosti i dobre strane lijepoga ponašanja.

 91mIHNOELQL J. DONALDSON: ZOG Zog je najmarljiviji zmaj u školi, ali hoće li ikad zaraditi zlatnu zvijezvu?
 Vuk_koji_je_ispao_iz_knjige_M
T. ROBBERECHT: VUK KOJI JE ISPAO IZ KNJIGE
Priča je ovo o jednom vuku koji je zbog nereda na policama ispao iz svoje knjige, kad je ta knjiga pala na pod. Umjesto u svojoj knjizi sad se našao u Sofijinoj sobi, pred – Sofijinom mačkom koja se čim ga je spazila stala oblizivati. Vuk se pokuša vratiti u svoju knjigu, ali ne može pogoditi pravu stranicu na kojoj se mora pojaviti pa ga izbace.
boje-zivotinja-300x290 A. LAGARRA: BOJE ŽIVOTINJAKako životinje koriste boje za prikrivanje? Zašto neke imaju tako jarke boje? Zašto kameleon mijenja boje? Irena i njen brat Bruno, ta vječito znatiželjna djeca, žele saznati odgovore na ta i mnoga druga pitanja. Pridruži im se na putovanju do znanja i otkrijte zajedno more zanimljivih činjenica.
 promjene-vremena-300x296 A. LAGARRA: PROMJENE VREMENA – PROMJENE  – PROMJENE GODIŠNJIH DOBAŠto su godišnja doba? Zašto je vrijeme različito u različito doba godine? Irena i Bruno su vrlo znatiželjni i žele saznati sve o vremenu. Odvest će vas na nevjerojatno putovanje gdje će te naći odgovore na sva pitanja koja vas muče. Saznajte zašto se vrijeme mijenja, zašto se mijenjaju godišnja doba i kako se životinje, biljke i ljudi prilagođavaju promjenama.
 gdje-zive-zivotinje GDJE ŽIVE ŽIVOTINJE?
 most-u-terabithiju K. PATERSON: MOST U TERABITHIJUJess Aarons outsider je i u školi i u vlastitoj obitelji. Cijelo je ljeto proveo trenirajući ne bi li postao najbržim dječakom u razredu. No, tad se u školu upisuje Leslie Burke koja se natječe u “utrci samo za dječake” i – pobjeđuje. Unatoč čudnom upoznavanju, dvoje outsidera uskoro postaju najbolji prijatelji.
 pamet_stane J. ADAMOVIĆ: DA TI PAMET STANERoman je rađen u formi štiva za djecu, sa svim elementima nadrealističke romantične bajke, prepune zagonetnih događaja, čudnih likova, naglih obrata i “usputnih” lirskih opservacija. Roman svojim sadržajem progovara o vječnim, neprolaznim temama ljudskog života: potrazi za srećom i ljubavlju, sigurnim utočištem i duševnim mirom. Bijeg od ubitačno dosadne i monotone stvarnosti koja djeluje frustrirajuće i zamorno u svojoj ispraznosti, moguć je, ali samo unatrag – u prošlost! Upravo tim putem kreće glavni lik romana, vremešna knjižničarka Marta, žena koja je od malena svojom naravi i sklonostima bila predodređena upravo za to zanimanje.
 silvester M. RUNDEK: SILVESTERSlikovnica  „Silvestar“ progovara o divnom susretu ljudskog bića i anđela, o prolaznosti, o starenju, o osmijehu koji nikad ne prolazi. Izvanredan tekst naše eminentne autorice dječjih priča i romana, prati se ilustracijama vrhunske  hrvatske  ilustratorice.  U konačnici, pred Vama  će biti autorska slikovnica kakvih je sve manje na našem tržištu.
 tn-58b7e22f572b94ad1388d03e-200x241xboxw
Ž. HERCIGONJA: PRIČE IZ ŠUME
U ovoj su knjizi predstavljene priče iz nadasve začudnog i prelijepog životinjskog svijeta koji nas okružuje u šumama, poljima, livadama, jezerima, potocima i rijekama… Ovaj svijet ne pripada samo čovjeku, već svim njegovim stanovnicima, a to su bezbrojne životinjske vrste. Svijet bi bez njih bio otužno, samotno i jadno mjesto − imaj to, mladi čitatelju, uvijek na umu!
 misic_naslovnica T. GURKOVIĆ I T. KNEŽEVIĆ: MIŠIĆ JE TUŽAN JER MU NEDOSTAJU RODITELJISlikovnica „Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji” bavi se osjećajem tuge zbog razdvojenosti od roditelja. Kroz jednostavnu priču i životinjske likove djeca će prepoznati vlastitu situaciju i emociju tuge koja se zbog nje javlja. Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svojega djeteta, zadovolje njegovu emocionalnu potrebu koja stoji iza tuge te da mu pomognu naučiti regulirati taj negativan osjećaj.
Vocna22
PRIČE S VOĆNE FARME: ODBJEGLI TRAKTOR
Napete i šaljive zgode na Voćnoj farmi prate šarmantne i jasne  ilustracije pomoću kojih dijete bez teškoća prati radnju i usvaja nove riječi.
Priče s Voćne farme zamišljene su i da roditelji i djeca u zajedničkom druženju podijele uzbuđenje svladavanja prvih čitateljskih koraka. Kako bi se mališanima osigurao uspjeh u početnom čitanju, tekst je napisan u suradnji s britanskim stručnjacima za razvoj govora.
 428889  

C. RIDDELL: OTTOLINA I ŽUTA MAČKA

Ottolina je znatiželjna i ljupka djevočica koja živi u otmjenom stanu u neboderu Paprenki u Velegradu zajedno s neobičnim dlakavim i šutljivim stvorenjem g. Munroeom. Njih dvoje najboljih prijatelja zajedno vješto rješavaju zagonetke, dijelom zahvaljujući svom običaju da prisluškuju tuđe razgovore, a dijelom Ottolininoj diplomi iz prerušavanja

 vezanje-tenisica-207x300
J. MATANOVIĆ: VEZIVANJE TENISICA S JEDNOM NEPOZNANICOM

Radnja romana za djecu Vezane tenisica s jednom nepoznanicom se zbiva u sedam dana. Dječak Leon  na nagovor majke dolazi u ljetnu školu kreativnog pisanja i govorništva na otok Prvić gdje mu se neplanirano  događaju nepredviđene avanture.  U priču su uključeni različiti govornici tako da cjelovit uvid dobivamo pozicijom dječaka Leona, njegova oca, majke i bake. Roman nenametljivo komentira suvremeno društvo.

 

 M-Tisak-03032017-044-1-510Wx510H
K. SKAZLIĆ: KAPETAN MAČAK DUGOBRKI I NJEGOV SIN MAČAK MALI
Priče iz ove knjige i njezini upečatljivi likovi oduševljavaju djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, a ekološka poruka o očuvanju mora i prirode iznesena je neizravno, uklopljena u maštovitu priču.
 prica-o-zecu-mala K. SCHWITTERS: PRIČA O ZECUPriča o zecu jedini je književni tekst za djecu slavnog njemačkog likovnog umjetnika avangardista Kurta Schwittersa. U toj zaigranoj kratkoj priči, zec (koji uvijek skače iza ugla) prolazi kroz niz preozbrazbi– postaje ptica, riba, svinja, nilski konj, a u konačnoj kulminaciji i parobrod. Tako autor na pristupačan i zabavan način govorio iskušavanju različitih uloga kao putu do zrelosti, ali se istodobno bavi i jednim od središnjih motiva umjetnosti Zapada: motivom metamorfoze kao temeljnom pretpostavkom umjetničkog stvaranja. Premda može potaknuti na ozbiljna razmišljanja, Priča o zecu ispričana je s finim humorom te je vrlo prisutpačna najmlađoj publici.