Preporučujemo vam…

 

bornov-vremeplov K. Butković: Bornin vremeplovBorna je dječak koji je imao sjajan plan kako se vratiti u prošlost, u vrijeme kad je živio s ocem. No, kako se mnogi sjajni planovi znaju izjaloviti, tako Bornin pokvari udar groma te se s prijateljicom Nikom nađe u Zagrebu osamdesetih godina prošlog stoljeća, u vremenu kad je otac bio njegovih godina.Borbe kvartova, prvi ples, nadmudrivanje lokalnih mafijaša, druga pravila, valuta i govor te utrka s vremenom i policijom djelić su peripetija na koje nailaze u ovoj napetoj i emotivnoj dječjoj pustolovini.
 mali_ratnik_180_276_s_c1 T. Horvat: Mali ratnikRoman za mlade Mali ratnik Tihomira Horvata Društvo hrvatskih književnika proglasilo je 2016. najboljim rukopisom pristiglim na natječaj za povijesni roman s temom Sigetske bitke, povodom 450. godišnjice.
  Lov-na-blago J.M.EVANS: Lov na blagoČetvero kršćanskih prijatelja mora riješiti veliku tajnu. Tko je zatvoren u bijelom kamionu i zašto? Molitva, vjera i poznavanje Biblije im pomaže, ali dok stvari postaju sve opasnije, Lance, Joel, Ravi i Debbie također moraju biti hrabri i odvažni. S Božjim vodstvom i zaštitom, hoće li otkriti o čemu se radi?
 indeksiraj A. Bilić: Na kraju svijetaAutorica na neki način nastavlja priču započetu u prvoj knjizi ‘Tajna bakinog tavana’. Godine prolaze, mijenjaju se vremena i gradovi, glavna junakinja Tomica više nije djevojčica, koja zaštićena toplinom bakinog ognjišta u malom selu Dalmatinske zagore spašava svojom dobrotom vilinski svijet. Najvažnija poruka koju bajka nosi je da upješni možemo biti samo ako ostanemo čisti u srcu, a koliko god odrasli, za snove nikad nije kasno. Ana Bilić Udovičić dokazuje da je za bajke uvijek pravo vrijeme.
 Basic CMYK

V. Golub: O ljubavi, spletkama i svemu pomalo

Pred nama je djelo koje neće moći ispustiti iz ruku nitko tko započne s čitanjem prije nego što dozna tko je napisao fatalno pismo za Valentinovo. Međugeneracijska komunikacija i iskustvo starijih koji se uključe u rješavanje problema ključni su mehanizam koji pokreće rasplet prema pozitivnom razrješenju i jedan su od vrednijih trenutaka ovog romana. Autorica je osvojila žiri svježinom, dorađenim rečenicama, uvjerljivim situacijama koje prate odrastanje i optimizmom koji nadvlada razočaranje i vrlo porazne situacije s kojima se tinejdžeri susreću tijekom odrastanja.

Moji-misle-da-ja-lazem-500pix-197x300 V. Huljić: Moji misle da ja lažemRoman „Moji misle da ja lažem“, autorice Vjekoslave Huljić priča je o djevojčici koja teško podnosi posljedice razvoda roditelja. No, kad njezina psihijatrica ocu preporuči da zajedno odu na ljetovanje djevojčičin život pretvorit će se u pravu avanturu.Dolaskom na otok prepun novih ljudi i poznanstava usmjerit će njezin život u potpuno neočekivanom smjeru.
 Zovu me Zeus  M. Mance: Zovu me Zeus
Predivnu knjigu „Zovu me Zeus“ napisala je Matilda Mance. Knjiga je krimić, pisan iz perspektive Zeusa, umirovljenog policijskog psa koji dolazi u obitelj u kojoj bi trebao, barem tako se mislilo, provoditi mirnu penziju. No Zeus to nije baš tako zamislio
Ukupan prihod od prodaje namijenjen je brizi o pesekima i macama koji su našli spas u Noinoj arci.
 gašpar Đ. Stuhlreiter: Gašpar i prijateljiOsječka profesorica Đurđica Stuhlreiter objavila je sedmu knjigu – roman za djecu “Gašpar i prijatelji” u šest poglavlja – Patuljak dolazi, Mucko, Lukrecija, Strahimir, Gašpar i Patuljak odlazi.

 

 orasar Prema priči: OrašarSlavna božićna bajka Orašar koju su mnoge generacije djece isprva upoznale u kazalištu, gledajući poznati balet Petra Iljiča Čajkovskog, pronašla je svoje mjesto i između korica knjige koju je ilustrirao Patricio Alejandro Aguero Marino. Božićni san male Klare oživio je u raskošnim i zadivljujućim ilustracijama koje će trajati dugo nakon što se završi baletna predstava.
 lav-i-ptica LAV I PTICAJednog jesenjeg dana u blizini svoga vrta Lav pronađe ozlijeđenu pticu.I tu počinje priča o jednom prijateljstvu…
 macke P. Vončina: MačkePriče o mačkama treća je u svojevrsnoj trilogiji autorskih slikovnica Pike Vončine s pričama iz njenog fantastičnog životinjskog svijeta (nakon Četiri priče iz zečje zemlje i Putovanja tete Hilde, 2015.) Kao i u prethodnim dvjema, autorica u ovoj knjizi objedinjuje nekoliko priča. Svaka mala cjelina ove slikovnice otvara čitatelju zaseban prostor i upoznaje ga s novim likovima. Za razliku od brojnih drugih slikovnica, pripovjedno i likovno obilje Mačaka ne iscrpljuje se jednim čitanjem.
 Res_t_prvo-sisanje L. Patricelli: Prvo šišanjeOva vesela i duhovita slikovnica olakšat će svakom djetetu odlazak frizeru. Dobrodošla pomoć svakom roditelju i djetetu. Narasla je kosica i treba je šišati. No, hoće li boljeti?
 Picture-047-e1275943105288-122x150 ŠALJIVE PJESME U SLIKOVNICI IZNENAĐENJAZanimljiva trodimenzionalna slikovnica koja će sigurno razveseliti svako dijete. Posebnost i zanimljivost ove slikovnice je po meni više u trodimenzionalnim ilustracijama nego u pjesmicama koje se rimuju. Ilustracije u potpunosti odgovaraju onome o čemu se radi u pjesmicama. Mojim klincima je to bilo najzanimljivije. Djeca vole kada su stvari vizualno predočene pa tako i kad slika odgovara onome što je napisano.
big_naslovna_princeza_i J. Franjić Radulović: Izgubljena princezaPrinceza koja se iznenada nađe u tamnici ne znajući tko je i što joj je činiti uskoro otkriva kako krenuti dalje. Kroz labirint tajni usnulog zamka vode je pisma u obliku zagonetki. Svako rješenje mozgalice pokazuje joj put dalje. Uz nju je vjerni pratitelj vilenjak koji je cijelim putem strpljivo ohrabruje…
 Res_t_7235-genijalna-knjiga-znanja GENIJALNA KNJIGA ZNANJA

“Znaš li kako su nastale zvijezde? Koji je najjači mišić u ljudskome tijelu? Koje je najsuše mjesto na Zemlji? Odgovore pronađi u ovoj genijalnoj knjizi znanja, koja sadrži više od 750 fantastičnih i nevjerojatnih činjenica pa ćeš svijet gledati na potpuno drugačiji način. Saznaj fenomenalne informacije o svemiru, životinjama i biljkama, ljudskome tijelu i još mnogo toga!”

 Res_t_dug-put-kuci-naslovnica

O. JEFFERS: DUG PUT KUĆI

 

 Bio jednom dječak koji je jednoga dana u ostavi pronašao zrakoplov… Nije pamtio da ga je ondje spremio, ali iz istih ga je stopa poželio isprobati i malo se njime provozati. Isprva je sve išlo kao po loju i zrakoplov se uspinjao sve više i više i više, sve dok odjednom… motor nije zakašljucao ostavši bez benzina. Dječak je zaglavio na Mjesecu, ali nije bio sam…
 SLUNJSKI E. SLUNJSKI: IZVAN OKVIRA 2

Ova je knjiga logičan nastavak studije Izvan okvira iz 2015. godine. U ovoj se knjizi promišlja i opisuje promjena shvaćena kao kvalitativno unapređenje odgojno-obrazovne prakse i razvoj kurikuluma vrtića te procesi povezani s implementacijom Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje koji je stupio na snagu 2015. godine. Ti se procesi opisuju na razini pojedinaca, ustanova i zajednica učenja, a odnose se na razvoj velikog broja vrtića, iz gotovo svih krajeva Republike Hrvatske.

 tn-5899f4f1572b9471249eb4e9-211x240xboxh LJ. ŠIMARA: ZVJEZDOLINA

Neobični su i čudni doživljaji lutke Line Zvjezdoline. Ona pleše ludi ples s dvorskom ludom u kazališnom papirnatom dvorcu. Sjajna zvijezda obasjava joj put i postaje njezina zvijezda vodilja. No mala, nježna lutka ipak mora sama pokazati snagu i srčanost kako bi u vrijeme božićnih blagdana ostvarila svoje želje za ljubavlju, prijateljstvom i veselim igrama.