Besplatan upis za žene uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica

U ponedjeljak 9. ožujka 2020. povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica i uz Međunarodni dan žena svim našim sugrađankama poklanjamo BESPLATAN UPIS ZA ŽENE. Nove korisnice knjižnice mogu se uz predočenje osobne iskaznice upisati u Središnjem odjelu za odrasle te u Područnoj knjižnici Galženica tijekom radnog vremena knjižnice od 8.00 do 19.30 sati.

Ne znamo koliko vam je poznato, ali jedna od pozitivnih statistika koje se odnose na žene je i ona da su žene, u odnosu na mušku populaciju, u većem broju članice knjižnica te da općenito više čitaju. Osim što među članovima knjižnica ima više žena, profesionalnu pomoć i uslugu također će češće pružiti žene koje čine većinu zaposlenih u knjižnicama. To potvrđuju i podaci Državnog zavoda za statistiku koji nam govore da čak 59,1% članova knjižnica čine žene kao i da je udio žena u ukupnom broju zaposlenih u knjižnicama čak 82,9%.

Pozivamo sve naše sugrađanke – djevojčice, djevojke i žene –  koje do sada nisu bile upisane u knjižnicu da uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica postanu naše nove članice i da svoje članstvo koriste i uživaju u knjigama, časopisima, novinama i radionicama. Neka čitanje postane vaša snaga jer svaka pročitana knjiga vodi vas korak naprijed ka znanju i samopouzdanju, ali i ne manje važnom maštanju i opuštanju!

 

! VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE KORISNIKE ! Od 13.00 do 14.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37, održat će se stručno predavanje za knjižničare velikogoričkog područja s temom posudbe elektroničke knjige. Stručnom predavanju prisustvuju svi djelatnici knjižnice povodom obilježavanja Dana Gradske knjižnice Velika Gorica te će stoga u navedeno vrijeme sva tri odjela knjižnice biti zatvorena.

 

 

Dan Gradske knjižnice Velika Gorica – Besplatan upis za žene

Ponedjeljak, 9. ožujka 2020. od 8.00 do 19.30 sati

Gradska knjižnica Velika Gorica

Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, Velika Gorica

Područna knjižnica Galženica, Trg S. Radića 5, Velika Gorica