U knjižnicu stiglo 65 micro:bitova koje ćete moći i posuditi

Jučer, u četvrtak 8. ožujka 2018., Gradska knjižnica Velika Gorica primila je donaciju od 65 micro:bitova koju su joj svečano uručili osobno voditelji projekta STEM revolucije Nenad i Rujana Bakić. Donaciju su u ime knjižnice primili ravnateljica Katja Matković Mikulčić, u ime Područne knjižnice Galženica voditeljica Dražena Petrišić i knjižničar Matija Katulić te Morana Peranić u ime Dječjeg odjela. Posudba micro:bitova bit će omogućena u Područnoj knjižnici Galženica i u Dječjem odjelu, a prema interesu korisnika i u Središnjem odjelu za odrasle.

Nakon što je početkom prošle godine Gradska knjižnica Velika Gorica dobila donaciju micro:bitova u sklopu projekta STEM revolucije, i ove godine uključili smo se u nastavak projekta kojim se omogućuje posudba micro:bitova u knjižnicama diljem Hrvatske.

U sklopu projekta Croatian makers udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM, čiji su osnivači Nenad i Rujana Bakić, organizirana je crowdfounding kampanja kojom je omogućena nabava i slanje kompleta micro:bitova namijenjenih korisnicima preko 100 knjižnica u Hrvatskoj.

O micro:bitovima:

Zašto BBC micro:bit?

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Ovim projektom je želimo masovno uvesti u hrvatske škole.

Omogućuje inovativnost širom kurikuluma

Iznimno jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja, te velik broj senzora omogućuju korištenje na razne načine u školama, uključujući i standardne predmete kurikuluma kao št su kemija, biologija, matematika, glazbeni i likovni odgoj i informatika.

Primjenjiv na svim razinama obrazovanja

Može se koristiti u osnovnim školama, na fakultetu, na izvannastavnim aktivnostima, kao i u srednjoj školi. Jednostavnost i svestranost ovog uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem djece za ulazak u digitalni svijet, ali isto tako može biti moćan alat za iskusne programere, dizajnere, umjetnike, znanstvenike i inženjere.

Skip to content