Micro:bit radionice

Micro:bitovi su zanimljiva edukacijska mikroračunala, namijenjena prvenstveno djeci, koja pomoću njih vrlo jednostavno mogu usvajati osnove programiranja, elektrotehnike te digitalne pismenosti općenito.

Jednostavnim programskim naredbama izvedenim kroz grafičko sučelje, djeca ali i svi ostali, vrlo brzo mogu usvojiti osnove programiranja i programskog razmišljanja.

Budući da je bogato opremljen različitim funkcijama i senzorima, uređaj je moguće, već uz nekoliko klikova mišem transformirati u kompas, termometar, mjerač nagiba ili na primjer glazbeni instrument. Mogućnosti koje nudi čine se nepresušne, a budući da je sav potreban instrukcijski materijal na hrvatskom jeziku dostupan na internetu, za rad s Micro:bitom potrebno je samo slobodno vrijeme i volja.

Micro:bitovi su dio STEM revolucije (obrazovanje s naglaskom na znanost, tehniku, inženjerstvo i matematiku) koja se na velika vrata, počevši od osnovne škole, implementira u hrvatsko školstvo i u nastavni kurikulum. S obzirom na svestranost uređaja, moguće ga je uključiti u nastavu iz informatike, matematike, prirode, hrvatskog jezika, glazbene kulture, likovne kulture, ali i mnogih drugih predmeta.

Uz to što je u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, na Dječjem odjelu na II. katu Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebačkoj ulici 37 te u Područnoj knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića omogućena posudba ovih uređaja, naši djelatnici također održavaju i edukativne radionice na kojima sve zainteresirane upoznavaju s radom i mogućnostima Micro:bita.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se javite na broj telefona:  01/ 6260-689 ili na e-mail adresu: djecji@knjiznica.hr.

Skip to content