Četrti četrtek

Od 2014. godine u Gradskoj knjižnici Velika Gorica kontinuirano provodimo program Četrti četrtek – radionice razmjene znanja i vještina – koji predlažu, osmišljavaju i realiziraju pripadnici zajednice za ostale zainteresirane sugrađane. Sve su radionice bazirane na volonterskom prijenosu znanja i vještina i besplatne su za sve polaznike. Četrti četrtek u knjižnici, koji se – kako mu i lokalno ime govori – održava svakog četvrtog četvrtka u mjesecu, postao je mjesto i vrijeme stalnog okupljanja, mjesto i vrijeme rezervirano za druženje uz zabavu i usvajanje novih znanja.

Stalno mjesto i vrijeme za radionice je četvrti četvrtak u mjesecu.

Teme radionica su:

• Radionice o zdravlju, razgovaraonice o zdravoj prehrani, liječenju tegoba
• Radionice samorazvoja – psihološke radionice o poboljšanju odnosa s drugima, nošenju sa stresom, vođena meditacija, opuštanje
• radionice vezane uz duhovnost
• kreativne radionice koje su uvijek dobro posjećene
• radionice o različitim oblicima ručnog rada – pletenje, kukičanje, krpanje i šivanje, vezenje
• Praktične vještine koje podrazumijevaju neku fizičku aktivnost
• Razmjena znanja u kojima stječemo nova znanja iz različitih područja

Većinu potrebnog materijala osigurava voditelj radionice, a i ostali koji sudjeluju pozvani su da po potrebi donesu nešto svoje. U većini slučajeva to je nešto što većina ima u svojim domovima tako da gotovo nikad nema dodatnog i nepotrebnog troška, nego koristimo ono čim raspolažemo.

Osim što su prepoznatljive u zajednici zahvaljujući svom kontinuitetu i raznolikosti tema, potiču učenje kroz praksu uz neformalno druženje i zabavu, a rezultat svega su stečena nova znanja i prije svega zadovoljstvo onih koji radionice pohađaju. 

Ove nam radionice govore:
UKLJUČIMO SE
BRINIMO O SEBI, bilo da je riječ o HRANI ZA TIJELO ili HRANI ZA DUH
UPOSLIMO RUKE
BUDIMO AKTIVNI
NAUČIMO VIŠE kako bismo bolje
SURAĐIVALI, ZABAVLJALI SE I BILI ZADOVOLJNIJI!


Skip to content