Razgovaraonica “Ispeci pa reci!”

Rasprave Razgovaraonice “Ispeci pa reci!” odvijale su se jednom mjesečno od ožujka 2018. do lipnja 2019. Do sljedeće rasprave na ovoj stranici možete pročitati zapisnike o dosadašnjim temama.

Svima koji vole razgovarati, diskutirati, polemizirati, iznositi svoja, ali i poslušati i uvažiti i tuđa mišljenja i stajališta namijenjen je program Razgovaraonice Ispeci pa reci!, grupe za diskusiju koja se okuplja radi rasprave na različite teme: kultura, povijest, umjetnost, psihologija, zdravlje, odnosi, obrazovanje, tradicija i baština, svakodnevica koja nas okružuje… Rasprave/razgovori odvijaju se pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić koje se izmjenjuju, a teme se biraju na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

 

Pravila:

Pravila Razgovaraonice “Ispeci pa reci!”

 

Zapisnici:

Ispeci pa reci! i Odgoj djece u Danskoj

Homeopatija

Emocionalna inteligencija

Što nam radi internet? – Internet u svakodnevnom životu

Što je normalno? : moralni relativizam i moralni univerzalizam

Vršnjačko nasilje

Odgoj djece – uloga škole u odnosu na ulogu roditelja

Društveni suživot rodno različitih skupina

Je li Gorica samo spavaonica? – rasprava o kulturnom identitetu grada

Ta tanka granica između smiješnog i uvredljivog ili Imaju li Hrvati smisla za humor?

Slobodna volja i društvene norme