Najčešća pitanja

Koliko knjiga mogu posuditi odjednom i na koji rok?
Na svim odjelima Gradske knjižnice Velika Gorica odjednom možete posuditi ukupno 9 knjiga, od čega na jednom odjelu najviše 3 knjige. Većina knjiga posuđuje se na rok od 30 dana, a priručnici, kuharice i turistički vodiči na rok od 7 dana. Neke od knjiga iz čitaoničkog fonda moguće je posuditi na rok od 1 dana za potrebe kopiranja uz prethodno odobrenje informatora.Produžiti ih možete za dodatnih 30 dana, bilo osobno na lokaciji na kojoj su posuđene, bilo telefonskim pozivom na tu lokaciju, i pod uvjetom da knjige nisu u zakasnini.
Lektira i hit naslovi se ne produžuju.
Knjige treba vratiti u lokaciju u kojoj su posuđene.

Na koji način mogu produžiti posuđene knjige?
Zadužene knjige je moguće produžiti za narednih 30 dana (knjige, dakle, možete zadržati ukupno 60 dana) dolaskom u knjižnicu ili telefonskim pozivom na broj lokacije na kojoj su posuđene. Knjige možete produžiti isključivo prije datuma isteka vraćanja koji je otisnut na datumniku na predzadnjoj stranici knjige. Nakon isteka datuma vraćanja knjige naplaćuje se zakasnina 0,50 kn po knjizi i po danu.
VAŽNO! Nije moguće produžiti lektiru i hit naslove!!!

Na koji način mogu izvršiti rezervaciju za knjigu?
Rezervaciju za knjigu možete izvršiti telefonskim pozivom u knjižnicu i to samo ako je tražena knjiga trenutno raspoloživa. Informacije o raspoloživosti pojedinih naslova možete pratiti putem online kataloga knjižnice koji je dotupan putem ove stranice ili se možete informirati telefonski u knjižnici. Rezervirane knjige čuvaju se 2 dana, nakon čega se izdaju u posudbu ako osoba koja ih je rezervirala ne dođe po njih. Rezervaciju možete zatražiti i putem e-maila ili izravno iz e-kataloga klikom na link “provjeri” koji se pojavljuje uz raspoložive knjige, ali u tom slučaju nije sigurno da ćete rezervaciju ostvariti jer u trenutku u kojem vi šaljete rezervacijski upit, netko u knjižnici možda upravo zadužuje željenu knjigu, i zato se ipak raspitajte telefonski.

Mogu li u knjižnici zatražiti popis literature za svoj maturalni, seminarski ili diplomski rad?
Popis literature za maturalne, diplomske i seminarske radove, ili za druge potrebe možete zatražiti u knjižnici kod dežurnog informatora na posudbenom pultu. Potrebno je ispuniti formular u kojem se navodi tema za koju vam je popis literature potreban, za koji tip rada, te vaši podaci. Popis literature i knjige koje možete posuditi u knjižnici možete podići u roku od najkasnije dva dana od postavljenog zahtjeva.