Najčitanijie

najcitaniji.jpg2U proteklom tromjesečju 2017. (siječanj, veljača i ožujak) najtraženiji i najčitaniji pisci za odrasle bili su Jane Feather, Jo Nesbo i Lisa Kleypas. 

Jane Feather, rođena u Cairu 1945.godine, je britansko-američka autorica koja je napisala preko trideset  povijesnih romansi. Ova nagrađivana spisateljica  neko je vrijeme pisala pod pseudonimom Claudia Bishop i potpisuje  više od 10 milijuna na tiskanih knjiga. Većinu romana  autorica piše u trilogijama, tu su:  trilogije o sestrama Duncan, trilogija o Nevjestama Blackwaterovih, trilogija Narukvice s privjescima, trilogija Gotovo nedužna, trilogija Nevjeste, trilogija Poljubac, zatim single romani Vjenčanje za Valentinovo, Venera itd. Ove godine  u našoj knjižnici knjige Jane Feather bile su posuđivane 180 puta.

Jo Nesbø je norveški pisac rođen 1960.godine u Oslu. Najpoznatiji je po kriminalističkim romanima o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Također, Nesbo je pjevač i tekstopisac norveškog pop-rock sastava Di Derre. U travnju 2013. godine Nesbø je posjetio Hrvatsku kao gost Noir festivala. Kao pasionirani slobodni penjač posjetio je s grupom prijatelja penjalište na Kalniku. Njegovi najpoznatiji krimi romani, koje možete pronaći na našim policama, su :  Crvendać, Đavolja zvijezda, Fantom, Krv na snijegu, Lovci na glave, Leopard, Nemeza,  Policija, Ponoćno sunce, Spasitelj, Sin , Snjegović, Šišmiš i Žohari te krimići  za djecu: Prdoprah doktora Proktora(1), Čarobna kupka doktora Proktora(2), Doktor Proktor i smak svijeta(3) i Doktor Proktor i velika krađa zlata(4), koji zajedno čine tetralogiju. Nesboovi krimići u prvom tromjesečju 2017. godine posuđivani su 138 puta.

Najčitanije knjige u srpnju, kolovozu i rujnu:

najc9 najc10 najc7 najc8 najc6 najc4 najc5 najc3 najc2 najc Najčitanije u svibnju 2015.godine

Najčitanije proteklih šest mjeseci (listopad, studeni, prosinac 2016. i siječanj, veljača, ožujak 2017.) : “Imaš fejs?” Jasminke Tihi Stepanić i “Dogovor” autorice Mary Baloghcover cover (1)