Stalna događanja

IGRAONICA:

Program rekreativnog tipa, uglavnom bez posebnog vođenja. Djeca odabiru sadržaj igre po vlastitom izboru. Formiraju se u manje ili veće grupe i igraju društvene igre koje im stoje na raspolaganju.  Djeca na izbor imaju edukativne igračke primjerene njihovom uzrastu.

VRTIĆ U GOSTIMA:

Grupe vrtićke djece se na unaprijed dogovorenim posjetama upoznaju sa radom knjižnice, događajima u njoj, o tome što knjige vole, a što ne vole, a na kraju zajedno pogledamo crtani film ili predstavu koju izvedu sama djeca.

ŠKOLA U GOSTIMA:

Na unaprijed dogovorenim posjetama školska djeca se upoznaju s načinom rada knjižnice, vrstama knjiga, aktivnostima koje im se nude, pričamo i o njihovom odnosu prema knjigama, a prema dogovoru s učiteljima i profesorima možemo zajedno obraditi i neki lektirni naslov ili temu

KOMPJUTORSKI KUTIĆ:

U kompjutorskim radionicama i igraonicama djeca se obrazuju, zabavljaju i razvijaju svoju kreativnost. Svako dijete koje je i član knjižnice može se dnevno sat vremena besplatno služiti kompjuterom na dječjem odjelu knjižnice.

IZLOŽBE:

Na našem malom izložbenom prostoru možete pogledati prigodne izložbe dječjih radova. Ako ste zainteresirani za postavljanje izložbe javite se na dječji odjel i dogovorit ćemo se za datum i temu izložbe.

KNJIŽNICA U GOSTIMA:

Želja nas knjižničara dječjeg odjela je da knjigu i čitanje približimo i onoj djeci koja zbog bilo kojeg razloga (npr. udaljenosti, bolesti i sl.) ne mogu doći u knjižnicu. Radi toga posjećujemo područne škole, učenicima govorimo o knjižnici, knjigama, važnosti čitanja, u goste im dovodimo velikogoričke pisce, odlazimo u Dom zdravlja gdje malim pacijentima čitamo priče, sudjelujemo na manifestacijama grada Velike Gorice na kojima čitamo, pričamo, družimo se s djecom… Obavijesti o ovim akcijama možete naći na našoj web stranici i facebooku dječjeg odjela.