Česta pitanja

Koji su uvjeti korištenja računala u Dječjem odjelu?
Članovi Dječjeg odjela mogu se sat vremena dnevno besplatno služiti računalima.
Za korištenje je obavezna članska iskaznica djeteta – člana knjižnice.
Pravila korištenja računala nalaze se u knjižnici i u slučaju njihovog kršenja zadržavamo pravo zabrane pojedinim članovima korištenja istog!

Koliko se knjiga može posuditi odjednom i na koji rok?
Odjednom se mogu posuditi tri knjige na rok od trideset dana.

Na koji način se posuđene knjige mogu produžiti?
Posuđene knjige možete produžiti dolaskom u knjižnicu ili telefonskim pozivom na broj 6260689 za narednih trideset dana.
Knjige je potrebno produžiti prije isteka roka vraćanja jer se u suprotnom naplaćuje zakasnina u iznosu od 0,5 kn po knjizi i danu.
LEKTIRU NE PRODUŽUJEMO!!!

Što je sve potrebno za upis u knjižnicu?
Za upis u knjižnicu je potrebna zdravstvena iskaznica djeteta ili neki drugi djetetov dokument. Upisnina je 50 kuna, a članarina vrijedi godinu dana.

Mogu li se na Dječjem odjelu mogu posuđivati knjige s iskaznicom Središnjeg odjela ili Područne knjižnice Galženica?
Da. Središnji odjel za odrasle, Područna knjižnica Galženica i Dječji odjel su umreženi tako da bez obzira na mjesto upisa možeš posuđivati na sva tri odjela. Na svakom odjelu možeš posuditi 3 knjige.

Što ako izgubim knjigu?
Član Knjižnice koji ošteti ili izgubi knjigu ili drugu knjižničnu građu, dužan je Knjižnici nadoknaditi tu štetu. Naknada se može sastojati u nadoknadi istim naslovom knjige, odnosno knjižnične građe.

Koje časopise prima Dječji odjel i mogu li se oni posuditi?
Časopise ne posuđujemo, oni isključivo služe za čitanje u prostoru knjižnice:

 • Drvo znanja
 • Enter
 • Game play
 • Mak
 • Modru lasta
 • OK!
 • Prirodu
 • Radost
 • Teen

Cijenjeni posjetitelji web stranice, prijatelji i korisnici! Ovim putem želimo vas obavijestiti da u skladu s pravom na osobnu privatnost i zaštitu svakog pojedinca dajemo upute sljedećeg sadržaja:

 1. Sve fotografije objavljene na  web stranici Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica vlasništvo su Gradske knjižnice Velika Gorica. Fotografije drugog autora mogu biti preuzete isključivo s dopuštenjem autora iz nekog drugog izvora.
 2. Navedene fotografije koriste se isključivo u svrhu informiranja, arhiviranja javnog rada te promoviranja našeg rada budući da se radi o javnoj ustanovi.
 3. Da bismo mogli informirati sve korisnike o našem radu jer je to obaveza javne ustanove gdje svi dolaze svojom slobodnom voljom, a budući da naše aktivnosti uključuju rad s djecom i mladima te da se na fotografijama u vlasništvu Knjižnice objavljenim na ovim stranicama često pojavljuju djeca i maloljetne osobe, molimo sve osobe i/ili roditelje koje ne žele da se na Facebook profilu Dječjeg odjela objavljuju sadržaji vezani uz njihovo pojavljivanje ili fotografiranje, da se obrate Knjižnici kako bismo takve sadržaje uklonili odnosno spriječili daljnje objavljivanje.
 4. Primjedbe vezane uz navedeno možete uputiti Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica na tel. 6260689 ili na email: djecji@knjiznica-vg.hr.

Ova obavijest pisana je u dobroj namjeri kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri zaštitila privatnost djece te svih korisnika naša Knjižnice.

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica