O dječjem odjelu

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica kao zasebni odjel počeo je s radom 2006. godine nakon što je knjižnica preselila u preuređene prostore Pučkog otvorenog učilišta. Nalazimo se na drugom katu zgrade, u potkrovlju POUVG-a. Veselimo se sljedećoj godini i proslavi 10. rođendana!

Na našem odjelu nalazi se literatura namijenjena predškolskoj i školskoj djeci te kutić za roditelje i stručne suradnike. Zbog lakšeg snalaženja, knjige za naše najmlađe članove poslagane su tematski (bajke, edukacijske slikovnice, o životinjama, znanost, religijske slikovnice i sl.), a za one starije prema pravilima struke (UDK). Školarci, osim školske lektire na našem odjelu, mogu posuditi mnoštvo zabavnih, ali i edukativnih knjiga za slobodno vrijeme te mogu čitati časopise: Modru lastu, Radost, Smib, OK, Teen, Mak, Prirodu i Drvo znanja.

Odjel razvija suradnju s vrtićima, školama, Centrom za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Centrom za djecu, mlade i obitelj, kulturnim ustanovama (kazalištima, muzejima, udrugama…), nakladnicima i piscima, sportskim udrugama te organizira znanstveno-popularna predavanja, susrete s književnicima, predstavljanja novih knjiga, radionice za roditelje i stručne suradnike.

Djelatnice Dječjeg odjela obavljaju poslove posudbe knjiga, vode brigu o smještaju i popunjavanju zbirke, organiziraju i vode programe za djecu, roditelje i stručne suradnike, pomažu korisnicima u pretraživanju knjižnog fonda, vrše tematska pretraživanja tiskanih i internet izvora te obavljaju druge stručne poslove.